Sunnsiders u Parizu završavaju novi studijski album “27 Stitches”

Domaće blues snage Sunnysiders, koje su 2020. godine oduševili blues svijet s posljednjim studijskim albumom “The Bridges”, upravo se nalaze u Parizu gdje rade na miksanju novog studijskog albuma “27 Stitches”.
Upravo će se u francuskoj metropoli Sunnysiders susresti i s mnoštvom francuskih suradnika i gostiju koji su se našli na njihovom prethodnom hvaljenom studijskom izdanju “The Bridges”, albumu koji je svoje mjesto našao na brojnim blues top ljestvicama diljem cijeloga svijeta.
Tijekom protekle godine Sunnsiders su započeli snimanje svog petog albuma “27 Stitches”, kojeg će u narednim danima finalizirati u Parizu, u Studiju 180. Sunnysiders veže više od 10 godina velikog prijateljstva s French Blues Society i francuskim blueserima, pa će u studiju u Parizu susresti mnoge goste s albuma “The Bridges”. Neki od njih su Fred Delforge (predsjednik France Bluesa), Jerry T. (blueser/novinar) te Manu Lanvin, francuska blues rocka zvijezda.

Prije nekoliko mjeseci u Studiju 180 snimao je i Robben Ford, koji je bio i jedna od veza između Sunnysidersa i Pariza, a s obzirom da je Boris Hrepić Hrepa umjetnički direktor najvećeg blues festivala u Hrvatskoj, Thrill Blues Festivala, upravo će Robben Ford biti headliner sljedećeg festivalskog izdanja, uz nekoliko francuskih blues bendova.

Sunnysiders su započeli kao duo sastavljen od pjevača, gitariste, svirača ukulele i usne harmonike Borisa Hrepića ‘Hrepe’ i pjevačice i udaraljkašice Antonije Vrgoč ‘Role’.

2010. pobijedili su na drugom Croatian Blues Challengeu, a 2011. natjecali su se u polufinalu 27. International Blues Challengea u Memphisu, SAD. Nakon Memphisa snimili su četiri albuma: “Licence To Blues (2011.) koji je nominiran i za prestižnu nagradu Porin, “10 kartolina s daleke obale” (2016.), “Click Play” (2017.) nagrađen s Fender Mega Music i “The Bridges” (2020.) s kojim su dospijeli na 117. mjesto na ljestvici 200 najboljih suvremenih blues albuma Roots Music Reporta za 2020. godinu i dobili više od 40 odličnih recenzija blues i rock časopisa i portala iz cijelog svijeta.

Među mnoštvom dosadašnjih uspjeha vrijedi izdvojiti kako je singl “You’re Not That Good For Me To Cry” našao svoje mjesto na brojnim radijskim Top ljestvicama te stigao do polufinala Međunarodnog natjecanja tekstopisaca 2020. u Nashvilleu, a posljednji singl s trećeg albuma “Tiny Soul” dosegao je 41. mjesto na Roots Music Report Contemporary Song Chartu.