Ususret ovogodišnjem Eurovizijskom natjecanju, Dancing Bear izdvaja predstavničke pjesme iz svoje distribucije

Eurovizija se ove godine održava u Liverpoolu u Ujedinjenom Kraljevstvu od 9. do 13. svibnja kada ćemo saznati pobjednika te mjesto održavanja idućeg eurovizijskog natjecanja.


POLJSKA
Prekrasna Blanka otkriva čari samačkog života zaraznim singlom “SOLO”


Blanka je 23-godišnja poljska pjevačica koja ove godine predstavlja Poljsku na Euroviziji, a svoju prvu pjesmu napisala je sa samo 14 godina! Svoj talent je izbrusila pohađajući razne škole pjevanja i plesa u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je održala i svoje prve nastupe u raznim restoranima i kafićima. Tijekom nastupa nije samo pjevala, nego i svirala gitaru, a sama tvrdi kako su joj upravo ti nastupi pomogli skupiti samopouzdanje kao izvođačica. Nakon povratka u Poljsku, krenula se baviti i DJ-anjem uz pjevanje i ples, a pojavila se i u posljednjem izdanju showa Top Model koji joj je pružio veliku popularnost na društvenim mrežama.

Ova multitalentirana poljska glazbena zvijezda predstavlja svoju zemlju pjesmom “SOLO”, pjesmom o ljubavi koja se na kraju pokazala lažnom. Pjesmu prati poletni ritam kroz koji Blanka šalje poruku svojim slušateljima da se nauče reći ‘dosta’ te ih poziva da shvate da im je bolje ‘solo’. Ovaj plesni singl jednostavno ne izlazi iz glave, a prekrasna Blanka očarala je i video spotom u kojem pokazuje koliko se dobro provodi – solo.

Spot za singl pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=PvQRpV1-ZhY

AUSTRIJA
Teya & Salena kritiziraju modernu glazbu hitom “Who The Hell Is Edgar?”

Mladi i energični duo Teya & Salena (Teodora Špirić i Selina Edbauer) predstavljaju Austriju pjesmom “Who The Hell Is Edgar?”! Mlade pjevačice prvi su ženski duo koji je dosad predstavljao Austriju na Euroviziji, a upoznale su se kao suparnice na austrijskom showu “Starmania” te su od tad prijateljice. Talentirane glazbenice dijele svoju ljubav prema glazbi te san o nastupu na pozornici najvećeg svjetskog glazbenog natjecanja kojeg će i realizirati vrlo brzo.

“Who The Hell Is Edgar?” energičan je electropop hit zabavnog karaktera koji pršti optimizmom, ali istovremeno i kritizira moderan način stvaranja glazbe. Salena je o pjesmi izjavila: “Krenule smo ju pisati sa željom da prenesemo kakav je osjećaj kad se napravi zaista dobra pjesma”, dok je Teya dodala: “Također smo htjele staviti svoja osobna iskustva kao tekstopisci u ovu pjesmu. Predstavljajući Edgara Allana Poea kao stvarnog autora pjesme, želimo skrenuti pozornost na ovaj frustrirajući dio glazbenog posla. To je satira”.

Spot za singl pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=ZMmLeV47Au4

FINSKA
Käärijä spaja nespojivo u nezaboravnoj pjesmi “Cha Cha Cha”
Käärijä, finski reper, pjevač i tekstopisac, predstavlja Finsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2023. pjesmom “Cha Cha Cha”. Bavi se glazbom od 2014. godine, a poznat je po energičnim nastupima koje i sam opisuje kao pravu ludnicu i zabavu. Kao eksperimentalni reper, često prkosi žanrovima te jedinstveno spaja elemente inače ‘nespojivih’ žanrova.

Pjesma “Cha Cha Cha” spaja rap, elektronsku glazbu, metal i šlager, a Käärijä je upotpunjava izvedbom koja uključuje ples u dvorani, neonsko zelenu bolero jaknu i puno, puno drvenih paleta. Pjesmu je napisao s dvojicom prijatelja, multiplatinastim producentom i tekstopiscem Johannesom ‘Kirom’ Naukkarinenom te producentom Aleksijem Nurmijem. Ova neobuzdana pjesma poziva na ples i potpuno oslobođenje sebe zbog čega je idealna pjesma za zabave. “Cha Cha Cha” već je dobila ogromnu podršku gledatelja iz različitih zemalja svijeta kojima se pjesma svidjela zbog svoje jedinstvenosti i lake pamtljivosti, bez obzira na jezičnu barijeru.

Spot za singl pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=znWi3zN8Ucg

DANSKA
TikTok senzacija Reiley pop hitom “Breaking My Heart” očarava slušatelje

Poznati danski pop pjevač Reiley ove godine nastupa na Euroviziji s pjesmom “Breaking My Heart”. Reiley ima 25 godina te dolazi s Farskih otoka – što ga čini prvim farskim predstavnikom Danske! Njegova prva ljubav bila je gimnastika dok se nije počeo interesirati za glazbu kada je njegov otac svirao i pohodio turneje sa svojim bendom. Potom je i sam krenuo svirati klavir te pjevati, a njegov prvi nastup bio je u mjuziklu “Briljantin” čije su pozitivne kritike dodatno potaknule mladog Reileyja na pjevačku karijeru. Također je objavljivanjem glazbe i sadržaja iz svog života privukao gotovo 11 milijuna pratitelja na TikToku.

“Breaking My Heart” idealna je pop pjesma za ples i provođenje vremena s prijateljima! Ovaj zarazan pop hit priča je o strahu te o usponima i padovima u nestabilnoj vezi. “Toliko sam dugo želio objaviti ovu pjesmu, ali nikad nije bio pravi trenutak. Kada se približilo vrijeme Eurovizije, činilo se kao savršena prilika!”, izjavio je Reiley o singlu te o eurovizijskom natjecanju čiji je gledatelj i veliki obožavatelj od malih nogu.

Spot za singl pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=04C8E7PUMQo