Ed Sheeran i dalje predvodi vrh strane Top-liste prodaje

Ed Sheeran i dalje predvodi vrh strane Top-liste prodaje s albumom – (Subtrack) (Atlantic/Warner Music/Dancing Bear). Time je šesti studijski naslov britanskog kantautora postao treće strano izdanje s tri ili više tjedana na vrhu liste ove godine.

Isti rezultat su ranije ostvarili Måneskin (Rush!, Sony Music/Menart, od 8. do 22. veljače) i Metallica (72 Seasons, Blackened/Universal Music Hrvatska, od 26. travnja do 10. svibnja).

Disciplina kičme ostala je na broju dva s pločom Sviđa mi se da ti ne bude prijatno (Helidon), a na treće mjesto se popeo sastav Arctic Monkeys s albumom AM (Domino/Dancing Bear). Led Zeppelin s pločom Led Zeppelin IV (Atlantic/Warner Music/Dancing Bear), poznat i pod nazivom Untitled, boravi na četvrtoj poziciji. Top 5 zaključuje izdanje The Doors (Warner Music/Dancing Bear) grupe The Doors.
 
Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 15. svibnja do 21. svibnja 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na  stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :

Top lista prodaje_strana_21. tjedan