Dua Lipa objavljuje novi singl “Illusion”

Globalna pop zvijezda Dua Lipa donosi pjesmu “Illusion”, treći singl s njezinog dugoočekivanog albuma “Radical Optimism”, koji izlazi 3. svibnja. Hrvatska nestrpljivo očekuje i njen nastup u Areni Pula kojeg će pjevačica održati 9.lipnja. Ritmična, energična pjesma slijedi singlove koji su već postali dobro poznati hitovi, “Training Season” i “Houdini”.

“‘Illusion’ je bila prva pjesma na kojoj smo Caroline, Danny, Tobias, Kevin i ja radili zajedno, i zaista je probila led za ovaj album” dijeli Dua. “Govori o tome da znate u što se upuštate, ali ostajete zbog zabave. Šala je na njima, zabavno je igrati se s nekim po njihovim pravilima jer na kraju nećete pasti na njihovu iluziju.”

Video spot za pjesmu “Illusion” režirala je Tanu Muino, a prikazuje pop zvijezdu zajedno s plesačima, skakačima u vodu i sinkroniziranim plivačima u Piscina Municipal de Montjuïc u Barceloni u Španjolskoj. Video završava s Duom koja se penje na toranj inspiriran castellom, referenca na poznatu katalonsku tradiciju. Ikonični bazen je također poznat iz video spota za pjesmu “Slow” Kylie Minogue, koja je jedna od Duinih pop idola.


Tekst pjesme “Illusion” je Dua Lipa napisala zajedno sa suradnicima na albumu Caroline Ailin, Dannyjem L. Harleom, Tobiasom Jesso Jr.-om i Kevinom Parkerom, poznatijim pod imenom Tame Impala, koji uz Harlea potpisuje i produkciju.

Inspiriran osobnim otkrićima pjevačice, njen treći studijski album “Radical Optimism” istražuje oslanjanje na čistu radost koja donosi jasnoću u situacijama koje se na prvu čine teške za suočiti. Teške oproste i ranjive početke koji su nekad bili destruktivni za dušu, album ilustrira kao prekretnice odabirom optimizma i sreće.

Prožet energijom Londona, rodnog grada pjevačice, album utjelovljuje sirovost, iskrenost, samopouzdanje i slobodu britanskog popa ’90-ih. “Radical Optimism” odvodi slušatelja u sanjivi pop svijet bogat tekstovima koji ne opraštaju i zvukom koji oslobađa.
Singl “Illusion” slušajte na svim streaming servisima:
https://dualipa.lnk.to/illusion