Indexi i dalje na vrhu Top-liste prodaje

Ploča Indexi (Indexi, Croatia Records) je ostala na vrhu Top-liste prodaje četvrti uzastopni tjedan, postavši jedan od dva izdanja s ovim rezultatom u 2024. godini.
Sastav Mirzino jato se popeo na broj dva s albumom King is Back (Croatia Records), dok je na trećem mjestu Mia Dimšić (Monologue, Croatia Records). Izdanje Dino Dvornik Tribute (Jazz orkestar HRT-a i gosti, Croatia Records) ostvario je skok na četvrtu poziciju, a među pet najprodavanijih našla se i kompilacija hitova Zdravka Čolića 25 Greatest Hits (Croatia Records).

Uz album Mladena Grdovića Za šaku ljubavi (Croatia Records), LP Indexi je jedini naslov s četiri ili više tjedana na broju jedan Top-liste prodaje u 2024. godini.
Za razliku od izdanja doajena zabavne glazbe, ploča Indexi je od dana ulaza na listu imala uzastopan niz boravka na vodećoj poziciji. Takav rezultat zadnji puta je ostvaren krajem prošle godine, kada je četiri tjedna zaredom najprodavaniji album bio Šamar (Hladno pivo, Dancing Bear).

Kao i protekli tjedan, lista bilježi 15 promjena, od čega su dva noviteta.
Oba nova ulaza pripala su izdanjima iz serijala 25 Greatest Hits (Croatia Records), objavljenom na vinilnim pločama. U pitanju su kompilacije uspješnica Gabi Novak (broj 8) i Meri Cetinić (broj 10).

Ovim rezultatom Gabi Novak bilježi prvi ulaz kao novitet poslije gotovo tri godine i kolekcije Diskobiografija vol. 2 (Croatia Records). Istodobno, za Meri Cetinić je ovo prvi ulaz kao novo izdanje među najprodavanijima poslije četiri i pol godine, kada je u izvještaju od 13. studenoga 2019. na trećem mjestu ušla kompilacija Original Album Collection (Croatia Records).

Osim toga, ovo je ukupno šesti i sedmi ulaz za LP izdanja iz serijala 25 Greatest Hits. Od početka izlaska albuma iz ove edicije, svoje mjesto na Top-listi prodaje ranije su našli kompilacijska izdanja Miše Kovača, Tereze Kesovije, Arsena Dedića, grupe Novi fosili i Zdravka Čolića, koji je jedini došao na sam vrh liste.

Novosti na domaćoj  listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na ž:

Top-lista prodaje_domaća_1