Album Taylor Swift ostao na vrhu strane Top-liste prodaje

Album The Tortured Poets Department (Taylor Swift, Republic/Universal Music Hrvatska) ostao je na vrhu strane Top-liste prodaje drugi uzastopni tjedan. Ovim rezultatom, najnovije izdanje američke kantautorice je postalo jedan od četiri naslova s dva ili više tjedana na broju jedan rezultata prodaje licencnih albuma.

Isto tako, ploča The Tortured Poets Department je prvo izdanje jedne izvođačice s minimalno dva tjedana, bilo uzastopna ili neuzastopna, na vodećoj poziciji strane Top-liste prodaje poslije četiri mjeseca. I u tom slučaju radilo se o Taylor Swift, ali ovoga puta s albumom 1989 (Taylor’s Version(Republic/Universal Music Hrvatska, tri tjedna – 15. i 22. studenoga 2023., 10. siječnja 2024.).

Ploča Dark Matter (Pearl Jam, Republic/Universal Music Hrvatska) popela se na drugo mjesto, dok je na broju tri novo izdanje grupe Pet Shop Boys Nonetheless (Parlophone/Dancing Bear). Kompilacija benda Linkin Park Papercuts (Warner Records/Dancing Bear) je ostala na četvrtoj poziciji, a krug pet najprodavanijih zatvara još jedan album Taylor Swift – folklore (Republic/Universal Music Hrvatska).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 22. do 28. travnja 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na :  Top lista prodaje_strana_