Indexi na vrhu Top-liste prodaje šesti puta

 

Remaster ploče Indexi (Indexi, Croatia Records) se vratio na vodeće mjesto Top-liste prodaje, ostvarivši svoj šesti broj jedan.

Reizdanje albuma Bolero (Haustor, Croatia Records) skočio je na drugu poziciju, a na trećoj poziciji nalazi se Zoster s izdanjem Najgori (Croatia Records). Top 5 zatvaranju dvije kompilacije – one Jasmina Stavrosa (50 originalnih pjesama, Croatia Records, broj 4) i Gabi Novak (25 Greatest Hits, Croatia Records, broj 5).

 

Ploča Indexi postala je prvi diskografski naslov od Bolero (Haustor) sa šest ili više tjedana na vrhu Top-liste prodaje. Album Bolero ostvario je svoj šesti broj jedan 11. listopada 2023., a do danas, samo jedno izdanje se uspjelo približiti – Razdor (Majke, Croatia Records, pet tjedana).

Ovo je ujedno povratak na vodeću poziciju poslije dva tjedna, a u međuvremenu je najprodavaniji album imala Elena Brnić (San, Menart).

Ovoga tjedna lista bilježi 24 promjene, od čega je pet noviteta. Od pet novih ulaza na Top-listu prodaje, tri izdanja su kompilacije, a dva albumi s originalnim pjesmama.

Najviši novitet je kolekcija singlova Jasmina Stavrosa 50 originalnih pjesama (broj 4), što je prvi ubilježeni ulaz za Jasmina Stavrosa na Top-listu prodaje poslije gotovo godinu dana. I tada je u pitanju bila kompilacija – The Best of Collection (Croatia Records).

Radi se o kolekcijskom albumu iz edicije 50 originalnih pjesama, čiji zadnji ulaz je ostvaren krajem ožujka (Dušan Dančuo). Kompilacija s najvećim uspješnicama Jasmina Stavrosa objavljena je netom prije godišnjice preranog odlaska 3. svibnja.


U društvo najprodavanijih dospjele su dvije kolekcije pjesama poznatih autora – Ljube Kuntarića (Croatia Records, broj 24) i Zlatka Saboleka (Croatia Records, broj 30). Ovoga puta, u pitanju je serijal kompilacija Cold Collection, čiji zadnji ulaz kao novitet je ostvaren 6. prosinca 2023. godine. Tada je među 40 ušlo izdanje Gold Collection (Croatia Records) autora Steve Cvikića.

Sastav Gordi s albumom Fenix (Croatia Records) ušao je na 33. poziciju prodajnih rezultata. Iako je ovime Gordi ostvario debitantski ulaz na Top-listu prodaje, predvodniku grupe Zlatku Manojloviću je ovo drugo pojavljivanje među najprodavanijima. U srpnju 2021. godine Zlatko Manojlović je dospio na listu s izdanjem Od Daha do Gordih (Croatia Records) i proveo sedam neuzastopnih tjedana.

Kao rock naslov, ploča Fenix je nastavila niz ulaza rock izdanja među najprodavanije drugi tjedan zaredom (Psihomodo pop – Vjerujem u čuda, Dallas Records, broj 25, M.O.R.T. – Samo hrabro i bezveze!, LAA i Jonathan – To Love/To Hold, LAA).

Debi na listi je ostvario i Marko Lazanin. U pitanju je album Begesh vs. World (Croatia Records), koji se nalazi na broju 34.

Na ovom izdanju nalazi se deset snimaka, od čega su tri obrade tradicionalnih slavonskih napjeva. Time je nakon dva tjedna ostvaren ulaz izdanja inspiriran tradicionalnom glazbom regije Slavonije (KUD Sloga – Satnica je srce Slavonije, Croatia Records).

Novosti na domaćoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na : Top-lista prodaje_domaća_