Atmosfera na Danu D predstavila fotelju BLANKA, prvu hrvatsku dizajnersku fotelju sačinjenu od stiropora i najlona!


Na ovogodišnjem trećem izdanju međunarodnog festivala dizajna Dan D, koji je započeo 15. lipnja te će trajati do 17.lipnja, studio Atmosfera predstavlja svoj novi dizajnerski komad namještaja – fotelju BLANKA, izrađenu od stiropora,koju su osmislili na tragu želje da stvore dizajnerski proizvod koji je kvalitetan, funkcionalan, pri tome jeftin i još uz to pruža mogućnost personalizacije.

„Zamislite proizvod obučen u vlastitu ambalažu koja se nikada ne baca – ona je dio dizajna tog proizvoda: vodootporna, lakose održava, štiti stiropor, može plutati,“ tumači Davor Silov koji zajedno s Bernardom Silov stoji iza imena Atmosfera, a ovaj dvojac arhitekata javnosti je već dobro poznat po svom inovativnom pristupu dizajnu namještaja kroz brend Boomerang – interaktivni set namještaja sačinjen od drvenog elementa – nalik bumerangu, koji poput transformera pruža mogućnost preslagivanja i kombiniranja takvih elemenata u tridesetak različitih
komada namještaja poput klupe, ležaljke, stolove, stolice ili naslonjača. BLANKA, na tragu Boomeranga, opet nudi nešto potpuno svježe i originalno!