KLAPA SOL – MIK i SPLIT 2012

Klapa Sol na svojim nastupima uvijek uspijevaju stvoriti snažan glazbeni ugođaj tradicije i iskrene ljubavi prema pjesmi i rodnome kraju. Vjerujemo da će tako biti i na ovogodišnjim festivalima MIK i Split 2012. Na ovodišnjem Splitskom festivalu klapa će se predstaviti pjesmom prokušanog meštra izvrsne pisme B. Barbira ”Bolanca”, dok su za festival Melodije Istre i Kvarnera (MIK 2012.) pripremili pjesmu ”Dalmacija di Kvarner bušiva” koja otvara njihov novi album ”Mediteraneo” u izdanju Scardone.

 

”Kroz pjesmu ”Dalmacija di Kvarner bušiva” pružili smo ruke na sjever i jug našeg mora i u veliki zagrljaj, pun poštovanja i ljubavi, stisnuli cijelu istočnu, hrvatsku stranu Jadrana. Jako smo zadovoljni pjesmom i jedva je čekamo pjevati pred publikom”,  rekao je Branko Barbir, autor pjesme i voditelj klape ”Sol”.
”Nakon što smo zatvorili poslove oko albuma ”Mediteraneo”, s pjesmon ”Bolanca” otvaramo novo poglavlje, krećemo na put prema narednom albumu. Posebno nas raduje prva suradnja s Remijem Kazinotijem koji nam je složio prelijepi, prozračan aranžman. Bolanca je zapravo vaga, a ova pjesma na vagi života postavlja ljubav kao jedini uteg koji drži ravnotežu svim krizama, tegobama, problemima…” kazao je  Branko Barbir