Tedi Spalato na Glazbenom festivalu Slavonije

Nakon nastupa s klapom Šufit na tek završenom festivalu “Večeri dalmatinske šansone” u Šibeniku s pjesmom „Povist pamti“, za Tedija Spalata radno ljeto se nastavlja, ali ovaj vikend svojim će glazbenim umijećem nastojati osvojiti Slavonce. Spalato će u petak, 31. kolovoza na „Glazbenom festivalu Slavonije“ u Požegi, u duetu s Miroslavom Škorom otpjevati odu Slavoniji „Zlatna polja moga djetinjstva“.
 Iako se, u prvi mah, nameće pitanje kako su se dvojica glazbenika povezala, riječ je o više nego vokalno povezanom duetu. Ljubav prema Slavoniji i gorda uspomena na djetinjstvo nagnala je Spalata da stvori glazbenu podlogu, zatim  Miroslava Škoru i Rajka Stilinovića da napišu tekst, dok je za aranžman zaslužan Željko Nikolin. Tedi pojašnjava da njihova suradnja ne iznenađuje jer ih obojicu za Dalmaciju i Slavoniju vežu obiteljski korijeni, obojica u srcima nose i dalmatinsku kamenu stinu i slavonska zlatna polja.
 Miroslav Škoro i Tedi Spalato s pjesmom „Zlatna polja moga djetinstva“ nastupaju u petak, u sklopu prve finalne večeri pod nazivom „Večer pjesme i vina“.