Piva kao eliksir zdravlja!

Kada je alkohol u pitanju ključna je umjerenost ,  a što se tiče piva , najbolji rezultati se postižu jednom “zidarskom” flašom od pola litre dnevno,( nekome paše i na prazan želudac).
Donosimo Vam  deset razloga zašto je piva dobra:

1. JAČE KOSTI
Pivo sadrži visoke postotak  silicija, koji je dobar za zdravlje kostiju.

2. JAČE SRCE
Pola litre pive dnevno smanjuje rizike od srčanih oboljenja za 30 %  jer podiže holesterol koji sprečava se  začepljenje arterija.

3. ZDRAVIJI BUBREZI
Piva za razliku od drugih alkoholnih pića smanjuje rizik od pojeve  u bubrežnih kamenaca.

4. JAČA ZDRAVLJE MOZGA
Testiranja na  na 11.000 starijih žena pokazalo je,  da  su žene koje su umjereno pile , na testovima mentalnih sposobnosti postizale rezultate kao da su 18 mjeseci mlađe

5. SMANJUJE RIZIK OD RAKA
Jedna pak portugalska studija  pokazala je da  šnicla marinirana u pivi za 70 % smanjuje karcenogene supstance, a koji se stvaraju pri prženju  mesa  u tavi.

6. PODIŽE NIVO VITAMINA
Pivopije imaju u krvi  30 % više  vitamina B6 u krvi nego oni koji ga ne piju, te  duplo više vitamina B6  od onih koji piju vino. Pivo također sadrži i vitamin B12 i folnu kiselinu.

7. ŠTITI OD INFARKTA
Istraživači sa Harvarda otkrili su da umjerena konzumacija alkohola, a tu spada i  piva, pomaže u sprečavanju  stvaranja krvnih ugrušaka  koji izazivaju infarkta.

8. SMANJUJE RIZIK OD DIJABETESA
Studija iz 2011. provedena na 38 tisuća   muškaraca srednje dobi pokazala je da  oni koji povremeno piju jedno do dva pića dnevno imaju manji  rizik za dobivanje dijabetesa

9. SMANJUJE KRVNI TLAK
Jedna studija u kojoj je učestvovalo 70 tisuća žena između 25 i 40 godina pokazala je da je pivo  bolje od vina u snižavanju krvnog tlaka.

10. PRODUŽAVA ŽIVOT
otkriveno je još 2005.da oni koji umjereno piju žive duže. Naime ,  takvom se konzumacijom alkohola smanjuju srčane bolesti, infarkt i dijabetes.