Uspješna 2012-ta za malu scenu

 

Prosinacje mjesec u kojem se sabiru rezultati, osvrće se unazad, ali i gleda u budućnost. Godina je bila iznimno teška, uzbudljiva, te im je  donijela mnogo uspjeha kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Uz nove predstave Ružičasta sanjarica i Život je san koje su opravdale ugled Male scene kao vodećeg kazališta za djecu u Hrvatskoj, ostvarili su i veliki međunarodni uspjeh produkcijom predstave SUPERHEROJ u suradnji sa sedam kazališta iz Azije i Europe, kojom nastavljaju niz uspjeha i na međunarodnoj sceni. Godinu završavaju  i s nagradama koje su još jedan dokaz vrijednosti njihoog rada.

Vitomira Lončar osoba godine!
U Tvornici kulture dodijeljenje su prve nagrade Teatra.hr za postignuća u hrvatskom kazalištu u prošloj sezoni. Vitomira Lončar proglašena je OSOBOM GODINE! Mala scena imala je i nominacije kao najbolje neovisno kazalište i osvojila drugo mjesto iza Triko cirkus teatra, a Nina Horvat bila je nominirana za najbolji dramski tekst za “Ružičastu sanjaricu”, koji je od pet nominiranih bio jedini dramski tekst za djecu.

Dado Ćosić nagrađen za Ružičastu sanjaricu!
Mladi glumac Dado Ćosić dobio je Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolju mušku ulogu u predstavama za djecu i mlade za prošlu sezonu, a za ulogu dječaka u predstavi “Ružičasta sanjarica”! Nakon nagrade ASSITEJ-a Miljenku Sekuliću, nominacije Gei Gojak za NHG i Nini Horvat za najbolji novi dramski teksta za nagradu Teatra.hr , ovo je već četvrto priznanje Ružičastoj sanjarici. Čestitamo!