Dan hokeja u Sisku – nastupili i zagrebački hokejaši Šalata Starsa

U subotu je u Sisku bio dan hokeja. Cijelodnevni program sastojao se u igranju utakmica  škole hokeja Zagreba i Siska zatim mladeži,  bilo je tu i pokaznih treninga , a šlag na tortu bio je nastup veterana momčadi Šalata Starsa ( igrači koji su nekad nastupali za zagrebačke klubove Mladost, Medveščak i Zagreb ) te ekipe Siska koja je bila pojačana s nekoliko mlađih i još uvijek aktivnih grača. Sa te utakmice valja izdvojiti  dva detalja : prvi nastup Predraga Tišme za ekipu Šalata Stars te potez koji je izveo  Reno Matanović – Matta,   zbog kojeg i dolaze gledaoci na utakmice.


 
Kada su domačini   pojačali i počeli ozbiljno prijetiti izjednačenjem gol za zagrepčane dao je Alen Franja i opet dignuo rezultat na dva razlike , a minutu kasnije dolazi već ranije  spomenuti trenutak: Matta oduzma pak protivniku na svojoj plavoj liniji oslobađa se dvojice protivničkih igrača u srednjoj trećini , beka sisčana vara driblingom zvanom šeflja , ( njegovom omiljenom driblingu ) golmana čeka da padne na led te pak šalje pod prečku. Akciju su pljeskom nagradili i domači navijači , a sam strijelac je uzviknuo ” Ich bin ein Gott”. Inače Predrag Tišma je čuveni ” tehnički” tehnički direktor i igrač čuvene generacije Medveščak Gortana koja je osvojila 3 prvenstva i 4 kupa bivše države te bio službeno sedmi  klub u Europi .

Za  Šalata Stars su igrali :  Čavka , Almer, Ilijaš, Čurćić, Tišma, Dubenik, A. Franja, Zujić, Mekinec, Matanović, Šinko, Glad i Stojačić a konačni rezultat je bio 10: 6 za Šalata Stars