Poseban i popularan – cycling trening

 

bicikl

Spinning, poznatiji i kao “indoor cycling”, pravi je ubojica kalorija. Rijetko koji grupni trening je tako efikasan i tako motivirajući poput “spinninga”. Ovaj originalni grupni trening, kao što samo ime govori, izvodi se na sobnim biciklima uz vodstvo i motivaciju instruktora. Bez kompliciranih pokreta za učenje, uz motiviranu grupu, vrhunskog instruktora i glazbu koja doslovno moli Vaše noge da okreću pedale – na spinning treningu shvatit ćete da se odlično provodite dok vozite bicikl i dovodite svoje tijelo u sjajnu formu. Tijekom treninga je važna pozicija na biciklu, a kako ne biste trenirali pogrešno, prilikom prvog treninga zamolite instruktora da vam objasni ispravnu poziciju. Naime, sobni bicikli su napravljeni kako bi odgovarali svim veličinama, ali potrebno ih je prilagoditi.
Spinning trening nikada nećete napustiti frustrirani zbog toga što niste uspjeli savladati neke komplicirane pokrete. Bez obzira u kakvoj ste formi, koliko ste fleksibilni i koordinirani, očekuje Vas odličan trening. Jednostavno sjednete na bicikl, podesite otpor na razinu koja Vam odgovara i prepustite se instruktoru da Vas povede u nevjerojatnu vožnju. Tijekom 40 minuta treninga sagorijeva se, u prosjeku, 400 do 500 kalorija. Naravno, sve je individualno jer broj potrošenih kalorija ovisi o nekoliko faktora: od Vašoj težini, o intenzitetu vježbanja, metabolizmu…

Prednost ove vrste grupnog treninga je ta što sami možete odrediti težinu i razinu treninga. Dok se na prvu čini kako svi pedaliraju jednakim intenzitetom, svatko individualno namješta brzinu i težinu treninga. To znači da se, bez obzira na vašu trenutnu kondiciju i izdržljivost, možete priključiti ovom treningu. Pogrešno je mišljenje da je u pitanju hardcore trening kojeg samo rijetki uspiju izdržati. Istina je da kao početnik možete krenuti lakšim tempom i s vremenom povećavati intenzitet i naprezanje. Svaki je trening drugačiji, ali ono što spinning program čini izvrsnim je to što je prilagodljiv svakome, bez obzira na kondiciju. Ono što morate zapamtiti je da spinning nije natjecanje. Slušajte Vaše tijelo i prilagodite otpor bicikla u skladu s Vašim mogućnostima. Tokom jednog treninga vježbate svoju izdržljivost, snagu i tehniku u isto vrijeme. Kod toga nije važno pada li vani snijeg, pljušti li kiša ili puše vjetar. Odličan je odabir za sve one koji ne vole treninge uz komplicirane pokrete i koreografiju.