Album za djecu grupe Meritas “Mjesto za mene” dostupan i digitalno

meritas1

Prije dva tjedna Anita i Meri iz grupe Meritas su s kolegicom  Jelenom Radan te sa svojim suradnicima i prijateljima predstavile album za djecu „Mjesto za mene“, a od danas je dostupan i u digitalnoj prodaji na Cedeteriji.
Pjesme su to koje tješe, one koje uče, pjesme o djevojčicama i dječacima i one koje ih vode daleko, visoko…
Album sadrži osam pjesama, a koncipiran je kao knjiga s minijaturama koje nas uvode u pjesmu o „Vodenčici“ koja čuva boje vode, pa pjesmu „Čujem te“ koja se izvodi i na znakovnom jeziku, zatim o dječaku koji sanja najljepše na svijetu u pjesmi „Jedan dječak“ Mladena Kušeca, do naslovne „Mjesto za mene“ za svu djecu oko nas.

 meritas1

Tijekom sedam godina sudjelovanja na „Zemlji bez granica“, međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade udruge Breza iz Osijeka, tijekom kojeg su održavale glazbene radionice za djecu, Anita Valo i Meri Jaman stvorile su pjesme koje su zapisane na nosaču zvuka “Mjesto za mene“.
Zajedno s kolegicom Jelenom Radan koja je sudjelovala u stvaranju tekstova tijekom radionica, te uz mnoge glazbenike i goste poput dječjeg zbora Zumbići, Gorana Boškovića, Aljoše Šerića, Viktorije Novosel, Ivice Lučića, Mladena Kušeca, objedinio se djelić duha ove prekrasne manifestacije i kroz interakciju s djecom na stvaranju ovog albuma za djecu.
Kao i u stvaranju svojih albuma, istim  detaljnim, ozbiljnim i profinjenim pristupom pristupile su stvaranju svog prvog albuma za djecu.
Aranžmane na albumu potpisuje Anita Valo, a producenti su uz Anitu i Meri, Pavle Miholjević i Jura Ferina. „Drago nam je što vam možemo predstaviti dnevnik pjesama koji je nastajao u našim radionicama sa djecom i mladima kroz nekoliko godina i hvala svima koju su sudjelovali i ovaj album napravili tako lijepim.“ rekle su Anita i Meri.