Novo iz Yammat FMa – Miki Solus predstavlja “Suncobran”

miki

Uskoro slijedi njegov debitantski album “Muzika za djecu i penzionere” i koncert u Tvornici Kulture 28.03.2015.!Sa preko 100 odsviranih koncerata u regiji, odličnim prvim EP- jem te singlovima ‘Pun kufer’ i ‘Hipster’ Miki Solus je stvorio sjajan temelj za potpuno osvajanje 2015. godine.Autor spota je Ira Bulić (Nisamtapir), umjetnica koja je diplomirala animirani film na odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.Uz standardnu Mikijevu glazbenu postavu (Visković, Tačigin) na pjesmi su sudjelovali Lea Klečak (vokal), Lucija Hraščanec (sax) te Pavle Bojanić (el.gitara).Pjesma je snimljena u studiju Funhouse pod brižnim okom ton-majstora i producenta Berka Muratovića.

 

Tko je Miki Solus?
Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao “NE” gitari i sjeo za klavijature.
Svira uz pratnju Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Odsvirali su preko 100tinjak koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, među kojima i Terraneo 2013. godine, a prošle godine našli su se u finalu 3. HR Demo Kluba. Hitovima “Mrtav je Johnny”, “Smrt je romantična”, ”Pun kufer” i “Hipster” svojim je zabavnim i kreativnim pristupom glazbi uspio stvoriti svoj prepoznatljivi izričaj – akustični rap, s primjesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata.
Bez previše filozofiranja, Miki je talentirani glazbenik sa šašavim izričajem, koji osvaja na prvu. Do sada je objavio dva online izdanja, “Muzika sumnjive kvalitete” (2011.) i “Bojim se muzičkih kritičara” (2012.), a nedavno i novo EP izdanje “Bolesni tekstovi sa super mjuzom”. Sve navedeno uvod je u Mikijev prvi album “MUZIKA ZA DJECU I PENZIONERE” koji izlazi uskoro!Pogledajte animirani spot “Suncobran” kojim Miki Solus najavljuje izlazak albuma “Muzika za djecu i penzionere” te koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture 28.03.2015. godine.
https://www.youtube.com/watch?v=lz7J0EbjTOg