Bernays Propaganda 8.12. u Močvari – promocija albuma Politika

bernays

Rasplesani i angažirani makedonski post-punkeri Bernays Propaganda su jedan od najpopularnijih novih alternativnih bendova u Makedoniji, koji su izdali četiri albuma za Moonlee Records (“Happiness Machines”, “My Personal Holiday”, “Zabraneta Planeta”, “Politika”), split 7″ EP s Mike Watt & The Secondmen (Asian Man Records) i odsvirali nekoliko dužih europskih turneja (u 2013. godini preko 100 koncerata širem Europe) a na proljeće 2014. godine i 6-tjednu turneju po americi.

2015. godina predstavila je novo poglavlje u povijesti benda. Nakon promjena u postavi, bend se reinkarnirao s novim zvukom, novim izazovima i novom vizijom. Rezultat tog truda je četvrti album, “Politika” (Moonlee Records), koji koketira s elektronskim new wave-om, gitarama je oduzeto nešto oštrih rubova, a tempo pjesama po novom diktira ritam mašina. U novom materijalu čuju se utjecaji New Ordera i drugih new-wave zastupnika iz ranih 80ih, kao i njemačke indietronike u stilu The Notwist, koji su sličan zvučni preokret napravili s albumom “Neon Golden”.

Zaplešite, zaplješčite, zapjevajte i slavite građanski neposluh, ljudska prava i slobode! Močvara i Bernays Propaganda vas 8. prosinca pozivaju na angažirani ples!
Bernays Propaganda – Laži me, laži me
https://youtu.be/VUF7qHvPtkc