EUROPA NA VARAŽDINSKOM KONCERTU KLAPA

 

Za klapskim spektaklom u Varaždinu vlada vrlo veliki interes pa osim velikog broja varaždinske publike, svoj dolazak su potvrdili čak obožavatelji iz Slovačke, Austrije, Mađarske, Njemačke, Češke i susjedne Slovenije koji su, kako bi bili sigurno da će na vrijeme nabaviti svoju ulaznicu, karte kupili još prije nekoliko tjedana. Veseli nas što ljubiteljima klape nije teško doći iz drugih zemalja jer su zavoljeli našu klapsku glazbu i žele u živo osjetiti jedinstvenu atmosferu koja vlada na klapskim spektaklima.To su koncerti na kojima publika od prvog takta pa do kraja koncerta pjeva svoje omiljene pjesme.

Baš kao i za neki odličan pop/rock koncert, za nadolazeći zajednički koncert klapa u varaždinskoj Areni, koji će se održati u subotu, 24.03.2012., traži se karta više. Grad Varaždin broji oko 50 000 stanovnika, a prema sadašnjim informacijama, čini se kako su baš svi stanovnici tog predivnog baroknog grada jedva dočekali klape u svom gradu.
Ovu subotu, u varaždinskoj Areni održati će se koncert, trenutno najjačih hrvatskih klapa – klapa Cambi, T. Bralić & klapa Intrade, Maslina, Kampanel i Sv. Juraj  – HRM – koje su zadnjih godina nekoliko puta svojim koncertima obišle cijelu Hrvatsku, ali interes i dalje raste i raste …  Tu su posebno ulogu imala dva prošlogodišnja velika klapska spektakla klape Cambi na stadionu Poljud i Tomislava Bralića & klape Intrade u Areni Zagreb, koji su  ispunili ova dva velika prostora usprkos krizi u koncertnoj industriji u Hrvatskoj. Još jednom su potvrdili da su klape nešto po čemu smo jedinstveni i prepoznatljivi u svijetu i da za dobru pjesmu nema krize.Iako su klape nastupile puno puta na ovakvim spektaklima i dalje osjećaju veliki respekt prema publici i onu pozitivnu nervozu prije nastupa i jedva čekaju početak koncerta. Uz predivne klapske glasove, na pozornici će im se pridružiti i njihovi prijatelji Vinko Coce, Lidija Bačić i Ivana Radovniković, sa kojima ih vežu i neke suradnje. Tako će Ivana zajedno sa klapom Kampanel izvesti svoju pjesmu ‘Škafetin’, zbog koje su prije četiri godine, između ostalog Ivana i klapa, krenuli na zajedničku turneju.