Mala scena i Teatar Tirena u projektu za veću socijalnu uključenost mladih

mala scena

 Potpisivanjem ugovora s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i
Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, 24. travnja 2018. godine, započela je provedba kulturnog projekta Glumim, dakle jesam! kazališta Mala scena i Teatra Tirena.
S veseljem Vas pozivamo na predstavljanje provedbe projekta koje će se održati na medijskoj
konferenciji u četvrtak, 24. svibnja, s početkom u 12 sati u kazalištu Mala scena.
Stručni voditelji radionica, s kojima smo imali prilike surađivati posljednjih nekoliko godina i uvjeriti se u njihovu izvrsnost, ukratko će prezentirati sadržaj projekta Glumim, dakle jesam! čija će se provedba odvijati u sljedećih 14 mjeseci.


Na koji će način mladi iz Daruvara i Pakraca kroz umjetničko-kreativne radionice razvijati socijalne i kreativne vještine, jačati samopouzdanje i preventirati antisocijalno ponašanje saznat će se u četvrtak. Projekt Umjetnost i kultura za mlade Ministarstva kulture Republike Hrvatske iz Europskog socijalnog fonda izazvao je najveći interes prijavitelja, njih ukupno 328, dok su Mala scena u partnerstvu s Teatrom Tirena jedni od 11 nositelja kojima su dodijeljena bespovratna sredstva kojimnse financira priprema, produkcija i provedba kulturnih i umjetničkih programa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 826.720,53 kune, dok je iznos od 702.712,45 kuna osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.