Letu štuke ovacijama ispraćene u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani

letu

Nakon Zagreba i Ljubljane, koncertna promocija albuma “Topla voda” Letu štuka održala se i u Beogradu. Energičnim i emotivnim dvoipol satnim koncertom predstavili su svoj četvrti studijski album koji se našao pri vrhu godišnjih izbora najboljih albuma u regiji, te ih doveo i do nominacije najvećeg glazbenog spektakla ‘Music Awards Ceremony’ u kategoriji Alternativna i elektro pop numera. Ovaj glazbeni spektakl najavljen je za 29. siječnja u beogradskoj Stark Areni gdje će se okupiti najpopularniji glazbenici iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.U dupkom punoj dvorani Amerikana Doma omladine, uz goste Amiru Medunjanin, Srđana Žiku Todorovića, Branislava Trifunovića i Masu Mora, Štuke su nakon četiri godine od posljednjeg koncerta u Beogradu dočekane ovacijama, a publika ih je zborski pratila od prve do posljednje pjesme.

“Kao na zapad”, i još neke pjesme, zvukom trube obogatio je Igor Pavlica, pridruženi član za ‘posebne prilike’. Posebna pažnja i oduševljenje uslijedilo je kad se na sceni pojavila vrsna interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin koja je s Dinom otpjevala “Karanfil se na put sprema”. Radi se o pjesmi koja je nastala još 2001. godine i nikad nije snimljena, a premijerno su je izveli na njenom nedavnom koncertu u sarajevskoj Zetri.

Osebujni sarajevski umjetnik Masa Mor za mnoge je bio otkriće večeri u “Gorilama u magli”. U finišu koncerta, grla su se “pocijepala” kada je pjesmu “Sunce”, originalno snimljenu s Darkom Rundekom, ovom prilikom otpjevao glumac Branislav Trifunović.
Nakon Beograda, Letu štuke su svoj album predstavile i u Šibeniku i u Mostaru, a 18. siječnja ih očekuje koncert u Novom Sadu, dan poslije u Bihaču, a u najavi je i veliki koncert u Sarajevu, uoči kojeg će Štuke objaviti novi singl ‘