“The best of – Moja jesen i njeno proljeće” – dvostruki album Duška Kuliša

Duško-Kuliš

S najnovijim albumom, dvostrukom kompilacijom “The best of – Moja jesen i njeno proljeće”, popularni pjevač Duško Kuliš vraća se na hrvatsko tržište.Na kompilaciji se uz njegove velike hitove poput “Bez tebe je gorko vino”, “Suzo moja, Suzana” i “Ti meni lažeš sve” nalaze i još neobjavljene snimke kao i pjesma “Sarajevski galeb” u kojoj je gost na gitari Zele, ujedno i aranžer pjesme. Ljubav prema glazbi za Duška Kuliša počela je još u djetinjstvu, ali tek u srednjoškolskim danima počinje njegovo ozbiljno bavljenje glazbom. Zahvaljujući bratu Draganu koji je svirao u narodnom orkestru RT Sarajevo upoznaje ljude koji će mu napisati neke od njegovih najvećih hitova. S pjesmama “Nisu moje godine za tebe” Blagoja Košanina, “Ti meni lažeš sve” Harisa Džinovića kao i pjesme “Bez tebe je gorko vino” autora Blagoja Košanina i Josipa Sliška, Duško Kuliš stječe ogromnu popularnost.

Prvi album “Nisu moje godine za tebe” objavio je za Jugoton 1983. godine nakon čega su uslijedili albumi “Priđi mi bliže” (1985.) i “Nemirna ljubav” (1987.) na kojem se nalazi veliki hit “Suzo moja, Suzana”. Narednih godina Duško uživa status megazvijezde, a počinje sve više i sam pisati pjesme. Zbog ljubavi seli u Split u kojem počinje suradnju s Ivom Lesićem na albumu “Imaš li dušu” objavljenu 1999. godine za Croatia Records. Idućih godina na ideju diskografa, Duško Kuliš snima mixeve, a kompilacije “Megamix” (2000.), “Super megamix” (2001.) i “Megamix” (2004.) postaju jedne od najprodavanijih kompilacija koje su samo potvrdile Kulišovu ogromnu popularnost. Nakon albuma “Otkopčano – zakopčano” i “Eto, pitaj pola grada” Duško Kuliš se više posvetio autorskom radu pa osim za sebe piše pjesme i za druge izvođače.

Najnovija dvostruka kompilacija Duška Kuliša “The best of – Moja jesen i njeno proljeće” na kojoj se nalaze 43 pjesme najbolji su podsjetnik na sjajnu karijeru jednog od najpopularnijih pjevača narodne i starogradske pjesme.