Hoće li umjetna inteligencija zavladati top listama?

makk
Može li robot napraviti bolju pjesmu od najtrofejnijih dobitnika Porina? Koliko AI utječe na naš glazbeni ukus ili filmske preferencije? Kako sveopća digitalizacija, umjetna inteligencija i big data utječu na nastajanje top lista već sad, i tko od tog ima najviše koristi?
O umjetnoj inteligenciji u kulturnim i kreativnim industrijama na prvom danu konferencije, u četvrtak 28. studenog, predavanje će održati Davor Runje, IT stručnjak koji u svom CV-ju ima suradnje s Napsterom i PlayMedia Systems te bogato iskustvo u digitalnoj distribuciji glazbe. Suosnivač je tvrtke airt čija je misija usmjeravanje i implementacija umjetne inteligencije u poslovanju s podacima.

Kreativna suradnja čovjeka i stroja tek je jedna od tema nadolazećeg MAKK-a koji će svojoj publici, između ostalog, otkriti tajnu uspjeha u pop glazbi za 2020., predstaviti pravila igre na dominantnom glazbenom terenu današnjice, YouTubeu, a imat ćemo i hrvatsku premijeru jednog glazbeno-biografskog nastupa poznatog domaćeg kantautora.
Drugi dan konferencije, 29.11., bavit će se nedavnim usvajanjem nove EU Direktive o autorskom pravu te njenom implementacijom u lokalno zakonodavstvo, kao i izgledima novinskih izdavača i kreativaca u digitalnoj borbi s korporacijskim divovima.
Sve aktualnosti pratite na službenim web stranicama MAKK-a gdje možete osigurati i svoje ulaznice za ovo jedinstveno digitalno-kreativno okupljanje!
MAKK, 28. i 29.11.