Huginn Muninn drugo je djelo talijanskog gitarista ALEXANDERA LAYER-a

aleksander

Alex je vrlo mladi gitarist električne i klasične gitare . Njegovi su glazbeni utjecaji Heavy, Power, NeoClassical Metal i naravno klasična glazba. Nakon što je studirao „Consevatorio“ i diplomirao gitaru, tehnika je prevladavajući element u Aleksandrovim skladbama, čak i ako se uvijek stavlja u službu melodije i strukture pjesme.

Godine 2018. skladao je svoj prvi samostalni album „Fenrir“, album u kojem je ljepota gitare samo pripovjedni glas priča, norveške i keltske mitologije, s pravom dozom gitarske tehnike, ne oduzimajući ništa od melodije. Disk je objavljen u digitalnom i fizičkom obliku ( CD-u ) Virtuoso Recordsa .


Na albumu sudjeluju David Folchitto na bubnjevima (Stormlord, Fleshgod Apocalypse, Gravestone) i Marco Sfogli (James Labrie i Premiata Forneria Marconi i mnogi drugi).
Teme na albumu su uvijek povezane s norveškom mitologijom, počevši od naslovnice i od naslova: Huginn i Muninn dvije su Odinove vrane koje putuju svijetom donoseći vijesti i informacije svome gospodaru. Huginn znači misao dok se Muninn sjeća.
I posljednja eksplozivna pjesma albuma posvećena je Odinu gdje je u duetu s Marcom Sfoglijem podržan snažnim bubnjanjem Davida Folchitta.

Album možete poslušati i kupiti OVDJE: hyperurl.co/o0i80c