Novi album Coldplaya, “Everyday Life” nastavlja osvajati glazbenu kritiku

coldplay

Nedavno objavljeni dvostruki album grupe Coldplay nazvan “Everyday Life” posljednjih tjedan dana, koliko je prošlo od njegova objavljivanja, popraćen je pozitivnim kritikama na najvećim svjetskim glazbenim portalima, a polako pridobiva i simpatije od strane medija u Hrvatskoj.
“Everyday Life” koji je od strane benda isprva najavljen kao eksperimentalni uradak, magičan je i slojevit album s kojim se bend u potpunosti prepustio i oslobodio svih okova, a usput i odgovorio na sve negativnosti i okrutnosti koje se događaju u svijetu. Uz sve, na oba dijela izdanja (prvi dio “Sunrise”, drugi dio “Sunset”) Coldplay su napravili svojevrsni povratak svojim počecima, ali i odlučili spojiti razne žanrove i utjecaje poput gospela, world musica i jazza.

“Ovaj album će se svidjeti svim fanovima Coldplaya. Svim fanovima, bez rezerve. Neovisno o tome bili oni fanovi ranih radova, gdje je pristup benda stvaranju glazbe bio više tradicionalan, ili pak fanovi koji su se u vlak Coldplay ukrcali kada su u njemu već putovali Charlie Brown i kineska princeza (Princess of China) dok je nebo prepuno zvijezda (A Sky Full Of Stars) stvaralo neku novu magiju (Magic). Rekao bih da ovaj album kombinira najbolje od oba svijeta i dodaje ono nešto s čime se Coldplay nisu bavili, a što su maštovito i vješto ugradili u ovaj odličan mješanac glazbenih pravaca i kultura.” – pišu na portalu Soundguardian.