Glazbeni virtuoz Ivan Pešut otkrio svoj “Timeline”, instrumentalni album koji će vas ostaviti bez daha

Ivan

Ivan Pešut već niz godina sudjeluje u više glazbenih projekata, što kao instrumentalist, aranžer, producent, što kao sjajan inovator, a koji je za svoje inovacije i više puta nagrađivan. Nestrpljivo se čekao trenutak kada će i kao solo glazbenik zasjati.“Timeline” naziv je njegovog prvog studijskog albuma koji je rezultat 10-godišnjeg autorskog rada i truda, a na kojem se nalazi devet nevjerojatnih pjesama ispunjenih njegovim gitarističkim bravurama i virtuoznošću brojnih gostujućih glazbenika.Na njegovom “Timelineu” pojavljuju se sve redom vrhunski glazbenici: Branimir Gazdik, Jan Ivelić, Dušan Kranjc i Janko Novoselić za bubnjevima, Luka Veselinović na basu, Lenart Krečić i Saša Nestorović na saksofonu, Boris Popov na perkusijama, Zvjezdan Ružić i Kristian Terzić na klavijaturama, te Alba Nacinovich, Nika Turković i Matea Butković kao vokali na pjesmama “Tears of Pandora” i “Favour Returned”.

 Maestralni Ivan Pešut osim gitare na albumu svira i bas i klavijature te potpisuje glazbenu produkciju i mix cijelog albuma.
Ova fuzija instrumentalnog jazza, funka i rocka ostavit će vas bez daha, a nevjerojatna perfekcioznost, ali i glazbena hrabrost pokazuju o kojim je glazbenim veličinama ovdje riječ. Ivan Pešut kao glazbeni profesionalac djeluje već niz godina, višestruki je dobitnik nagrade “Status” za najboljeg svirača električne i akustične gitare , a kao instrumentalist i aranžer/producent sudjelovao je na mnogim izdanjima koja su dobila najveću hrvatsku glazbenu nagradu Porin. Jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih studijskih gitarista, a u vlastitom Green Room studiju nastao je i ovaj album prvijenac. Svakako se može reći da je jedna od najvažnijih osoba hrvatskog glazbenog timelinea zadnjih 15-ak godina, a njegov “Timeline” koji je objavljen ovoga tjedna na svim digitalnim platformama početkom 2020. godine osvanut će i na CD-u.