Grammy nagrade u rukama novih glazbenih talenata! Lizzo i Gary Clark Jr. osvojili po tri

unnamed
Talentirana Lizzo imala je čast u Los Angelesu, spektakularnim nastupom otvoriti ceremoniju 62. po redu dodjele nagrade Grammy, a za njezin zvjezdani styling sinoć bio je zaslužan sada već svjetski poznati riječki modni dizajner Juraj Zigman.
Večer je otvorila izvedbom naslovne pjesme albuma “Cuz I Love You” i velikog hita “Truth Hurts” zahvaljujući kojem je zaradila čak 8 nominacija za ovu prestižnu nagradu. Pored nagrade za Najbolji urbani suvremeni album i tradicionalnu R&B izvedbu, Lizzo je posebno dirnula osvojena nagrada u kategoriji Najbolje solo pop izvedbe, tim više što je u ovoj kategoriji stajala rame uz rame Taylor Swift (“You Need To Calm Down”), Ariane Grande (“7 Rings”), Billie Eilish (“bad guy”) i Beyoncé (“Spirit”).

 


Lizzo je iskreno bila iznenađena pobjedom dok je na pozornici susprezala suze. Nakon što se zahvalila svim suradnicima i izdavaču Atlantic Records (Warner Music Group), talentirana reperica je govor zaključila dirljivom porukom: “Hvala što mi dajete krila. Nastavimo jedni drugima pružati ruke i podržavati se!”
Talentirana pjevačica, reperica i flautistica često u svoju glazbu uključuje teme samopouzdanja, pozitivne slike vlastitog tijela i vjere u sebe, no njezinim pjesmama ne nedostaje ni humora i zaraznih refrena. Osvojila nas je singlovima “Juice” i “Truth Hurts”, a objavom trećeg studijskog albuma “Cuz I Love You” dokazala se kao najveća trenutna zvijezda glazbene industrije!

unnamed
U sferi rocka i bluesa nije zanemariv uspjeh talentiranog glazbenika po imenu Gary Clark Jr. Prisutne i gledatelje oborio je s nogu strastvenom izvedbom socijalno-angažirane pjesme “This Land” zahvaljujući kojoj je osvojio nagradu za Najbolju rock pjesmu i Najbolju rock izvedbu, a pjesma se našla na hvaljenom istoimenom albumu “This Land” koji je osvojio priznanje za Najbolji suvremeni blues album.
Najveće iznenađenje večeri bila je tinejdžerska zvijezda Billie Eilish, koja je osvojila pet Grammyja, od toga njih četiri u glavnim kategorijama – najbolji album, pjesma, snimka godine i najbolji novi izvođač. Billie Eilish također je odnijela Grammy za Najboljeg novog izvođača godine, u kategoriji u kojoj su također veliki favoriti bili Lizzo i Lil Nas X, čime je potvrđena dominacija novih talentiranih na ovogodišnjoj dodjeli prestižne nagrade Grammy.

Po broju osvojenih nagrada Billie Eilish, Lizzo i Garyja Clarka Jr., s po dva osvojena zlatna gramofona slijedili su ih Lil Nas X te reper Nipsey Hussle, kojem su priznanja dodijeljena posthumno.