Novi singl Halftonza – Kickin’ Blues

halftont

Zagrebački rock blues sastav Halftonz predstavlja “Kickin’ Blues” – laganu i akustičnu blues pjesmu, koja govori o bluesu koji svi nosimo u sebi i prijateljima koji nam pomažu da ne “potonemo”. Ovo je drugi singl s albuma “Like Guardians of Time”, koji je objavljen prošle godine.
“Kickin’ Blues“ počinje mamurnim buđenjem i prisjećanjem onog što je prethodilo vlastitom “ispiranju memorije”. Ustvari, to je pjesma koja govori o onim teškim danima kad se osjetimo usamljeno, kad smo pritisnuti svakodnevnim obavezama i konstantnim stresom, kad osjetimo prazninu i čini nam se da ništa više ne možemo izgubiti. To je pjesma o onim trenucima kad trebamo glazbu i prijatelje kao poticaj da pobijedimo vlastitu bol, “preživimo” i nastavimo dalje.

Singl “Kickin’ Blues” je snimljen u HB ton studiju, glazbenu produkciju potpisuju Zoran Haraminčić i grupa Halftonz, a fotografiju naslovnice singla snimio je Hrvoje Gradečak.
Halftonz je zagrebački rock blues bend nastao početkom 2015. okupljanjem iskusnih glazbenih entuzijasta, koji su prethodno prošli kroz različite glazbene sastave. U početku svirajući specifične obrade poznatih blues klasika, a kasnije pomakom prema autorstvu i vlastitim skladbama koje su pomalo “odlutale” u raznim smjerovima rock izričaja, zadržavši tekstove na engleskom jeziku, bend pokušava stvoriti, dočarati i prenijeti svoj doživljaj glazbe.
2019. godine Halftonz objavljuju svoj prvi singl “Perfect Day” te debitantski album “Like Guardians of Time”, a iste godine nastupaju i na Zagreb International Blues Festivalu te Croatian Blues Challengeu.
Halftonz djeluje u sljedećem sastavu: Jelena Marković (vokal), Predrag Dragojević – Peđa (bubanj), Berislav Perković – Bero (bas), Robert Stezinar – Robi (klavijature, usna harmonika) i Zoran Jelaković – Kiki (gitara, prateći vokal).

pogledajte live snimku pjesme