Željko Krušlin Kruška dobitnik nagrade ‘Zvonimir Golob’, za najljepšu ljubavnu pjesmu

kruška
Glazbenik sa stotinu talenata. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Željko Krušlin Kruška, koji nas godinama nenametljivo oduševljava svojim pjesmama. Pored toga, njegov hobi, slikarstvo, rezultirao je izložbom u Zagrebu, a Željko je i pasionirani sportaš, prvenstveno tenisač.U kreativnim pauzama tijekom promocije svog aktualnog albuma ‘Ljubav.com’ u izdanju Hit Recordsa, Željko vrijedno radi na novim pjesmama, a razmišlja i o izdavanju sabranih djela svoje poezije.Svemu tome, sada je dodao i književnu nagradu, odnosno onu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu. Na natječaj za nagradu ‘Zvonimir Golob’ ove je godine pristiglo 187 radova. Željkov uspjeh, sa pjesmom ‘Romanca’, tim je veći jer je ‘izboren’ u međunarodnoj konkurenciji radova pristiglih iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Austrije, Kanade, Australije.

Željko Krušlin Kruška ovim se svrstao u društvo uglednih dosadašnjih dobitnika nagrade ‘Zvonimir Golob’, ‘Laska mi uopće biti uvršten u istu kategoriju s Enesom Kiševićem, Lukom Paljetkom, Mirom Gavranom, Zlatkom Tomičićem, Dragom Štambukom, Božicom Jelušić, Lidijom Bajuk, Alkom Vuicom, Stankom Gjurić, Željkom Krznarićem, Mire Gavrana i preostalom nekolicinom dosadašnjih dobitnika. To mi predstavlja i svojevrsnu bačenu rukavicu, da iz sebe izvučem ono još bolje. Kako je i sam Zvonimir Golob jednom rekao “Ja sam samo čovjek koji piše o onome što vidi i čuje…moje su pjesme moja duša’.’
Svečano uručenje priznanja, koje se sastoji od „Velike zlatne plakete – Zvonimir Golob“, Željku Krušlinu Kruški, bit će 18.02. u zagrebačkom Društvu hrvatskih književnika, u povodu rođenja velikog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba.