Poslušajte kako zvuči tradicionalna pjesma Tandora u izvedbi jedinstvenog a capella sastava Akvarel

Tandora

Kako najbolje nešto tradicionalno predstaviti mlađoj publici koja u svojem riječniku često nema zapisanu tu riječ? Uzeti tradicionalni napjev i upakirati ga u moderan, zanimljiv i jedinstven izraz koji će biti lako predstaviti široj publici.
Upravo je to jedna plemenita misija a capella sastava Akvarel iz Osijeka koji već godinama svoje glasove koristi kao instrumente. A capella pjevanje u njihovoj izvedbi popraćeno je beatboxom koji je kao šlag na torti sa sedam kora.
Akvarelov novi singl je obrada tradicionalne slavonske pjesme Tandora za koju je snimljen i video spot u dobro poznatom okruženju, u Caffe baru Peppermint u Osijeku. Ovim putem zahvaljuju vlasniku Ignacu Krueziju i cijelom osoblju na susretljivosti i ljubaznosti. Video spot potpisuje njihov stalni suradnik Josip Grizbaher iz Cinematica Osijek.


Pjesma Tandora dolazi nakon godinu dana i prošlog singla Škripi đeram, a nalazi se na njihovom studijskom albumu Iz sveg klasa, objavljenom u prosincu 2018. godine. Sve aranžmane potpisuje Olja Dešić, dugogodišnji suradnik, producent i izvrstan poznavatelj vokalne harmonije, ali i glasova i izričaja Akvarela. Album je snimljen u Hard Work studiju u Požegi (snimatelji: Ante Akrap, Olja Dešić, Damjan Pirović), miksan je u Studiju Maraton u Rijeci (miks Olja Dešić, asistenti Matko Margan i Tino Margan), a za mastering je bio zadužen Zoran Švigir iz studija Šišmiš, u Velikoj Gorici.
Akvarel čine: Ozana Tomić (sopran i umjetnička voditeljica), Nera Mamić (sopran), Tea Žagar (sopran), Marina Hlupić (alt), Marina Soldo (alt), Davor Solanović (tenor), Alan Marinić (bas), Vanja Hrvoje Dražić (vokalne udaraljke) i Tomislav Jambrešić (tonski tehničar).
Da je riječ o izvrsnim glazbenicima govori i činjenica kako neki od njih imaju i svoje solo karijere, pa su tako Nera Mamić i Vanja Hrvoje Dražić također dio Croatia Records obitelji te će za ovu izdavačku kuću i objaviti svoje albume.