Zvijezde su rođene – pocket palma u punoj Tvornici kulture

pocket

Da će koncertna promocija debitantskog albuma synth-wave senzacije pocket palma biti nešto posebno, bilo je jasno već nekoliko dana uoči koncerta kada je zbog velikog interesa koncert iz Malog pogona prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture. Ono što se tamo dogodilo te, dugo očekivane (druge) subote nakon Valentinova, bila je čista glazbena magija kojom su Luka i Anja pokazali da su ozbiljni “igrači” na domaćoj pop sceni kojom samouvjereno gigantskim koracima koračaju prema naprijed.

Glazbenu večer u Tvornici kulture otvorili su brat i sestra Zima i JJ, odnosno sjajan electro-pop duo CUBIES koji je “pošteno” zagrijao publiku koja se u već konkretnim brojevima okupila ispred bine. Nakon odličnih CUBIES došao je red na protagoniste večeri.
Anja, Luka i njihovo gitarističko pojačanje Bruno Žabek, okupani šarenilom reflektora set su započeli s nježnom “dawn” verzijom njihovog prvog singla “Godišnji” s kojim je pocket palma i započela svoje glazbeno putovanje.
Od samog početka koncerta vladala je fantastična atmosfera, a uglas s bendom pjevani su tekstovi svih pjesama što je pokazatelj da pocket palma već sada ima “svoju” publiku.
Anja i Luka demonstrirali su punu raskoš svojih vokalnih sposobnosti koje su isprepletene catchy synth-pop melodijama i upečatljivim Bruninim rifovima stvorile nevjerojatno pozitivno ozračje i plesnu energiju koja se prelila na sve okupljene. Redale su se “Sjećanja”, “Ono što nam inače nedostaje”, “Nemoj se vratiti”, “Ima nema nas”, “Staklo” , “Tko smo ti i ja”, “Subota nakon Valentinova”, a “pala” je i obrada hita “365” Saše, Tina i Kedže.
Zadivljujuća je strast kojom pocket palma izvodi svoje pjesme, a gromoglasne ovacije i aplauz koji su odjekivali Tvornicom nakon svake odsvirane pjesme iznenadile su vidno ganuti bend koji nije očekivao da će promocija njihovog prvog studijskog albuma izazvati reakcije kakve ponekad ne izmame niti glazbenici s puno dužim karijerama od njihove.
Nakon što je pocket palma publici dala sve što je imala i mnogo, mnogo više, koncert su zaokružili aktualnim singlom “Kako izgleda kraj”. Kako god izgledao kraj, jedno je sigurno, budućnost pocket palme je blistava.