72.ROĐENDAN NJEGOVA VELIČANSTVA – GLAZBENOG ALBUMA

Nacionalni dan glazbenog albuma obilježava se 17. listopada i podsjeća na važnost umjetničkog koncepta koji nam je danas dostupniji no ikada ranije. I u kojemu uživamo slušajući ga na vinilu, kaseti, CD-u ili digitalno putem streaming servisa.Hrvatska diskografska udruga (HDU) i ove godine organizira obilježavanje Nacionalnog dana glazbenih albuma. Proslavu prati mnoštvo akcija, prigodnih prodaja i informacija, a održat će se u subotu, 17. listopada. Njegovo veličanstvo, Glazbeni album, ovih dana je proslavio svoj 72. rođendan i podsjetio nas koliko je glazba prevažna i kako je umjetnički format albuma jednostavno nezamjenjiv. I neprocjenjivo vrijedan. Jer, glazba našemu životu daje začin osvježavajućeg i komad terapeutskog iskustva.

Virtualna proslava donosi mnoštvo sadržaja
Proslava Nacionalnog dana glazbenih albuma u godini obilježavanja 25. obljetnice Hrvatske diskografske udruge (HDU) je – uslijed svjetske zdravstvene krize – preseljena u virtualni prostor. I na njemu ove jeseni zajedno surađuju diskografi, autori, izvođači i novinari. Profili HDU-a na društvenim mrežama slave ljepotu slušanja albuma putem nagradnih igara i zabavnih faktografskih podataka, a diskografske kuće i glazbeni dućani donose nagradna natjecanja putem Facebooka ili Instagrama i popuste na izdanja u virtualnom i stvarnom prostoru.
Ambasadori proslave Nacionalnog dana glazbenih albuma ove godine su Ivana Kovač, Daleka obala, pocket palma i J.R. August.