Plačko Kristine Gavran – nova predstava u Maloj sceni

Dana 23. listopada u 18 sati u kazalištu Mala scena održat će se praizvedba predstave Plačko,nagrađivane autorice Kristine Gavran, u režiji Tine Hofman. Tekst o dječaku kojeg svi zovu Plačko, jer koristi suze kao supermoć i kad treba i kad ne treba,Kristina Gavran napisala je po narudžbi za kazalište Mala scena čime smo nastavili uspješnu suradnju započetu predstavom „Ne, ti ne!“.
U predstavi Plačko prolazi kroz nezaboravnu i uzbudljivu avanturu tijekom koje će upoznati doktoricu Suzić, stručnjakinju za plakanje, Krokodila koji će ga naučiti sve o krokodilskim suzama, Mudrog Luka koji kuha varivo s osjećajima te Oblaka koji će ga naučiti o onim najtežim, ali i najvažnijim suzama – suzama tužnicama.

Nova predstava potiče, na djeci zanimljiv i zabavan način, razvoj emocionalne inteligencije, a otvara i nove teme o kojima djeca mogu razgovarati s ostalom djecom, roditeljima, obitelji,učiteljima, tetama u vrtićima, as svima s kojima se susreću.
Redateljica Tina Hofman mlade je glumce Hanu Kunić i Vida Ćosića odabrala na audiciji,scenografiju i kostimografiju potpisuje stalna suradnica Male scene Lucija Smolčec, svjetlo kreira Domagoj Klasić, glazbu skladaju Ivana Starčević i Marko Levanić, fotograf predstave je Mirko Cvjetko, a plakat su likovno oblikovale Klasja Habjan i Zita Nakić-Vojnović. Producentice predstave su Tena Bosek i Buga Marija Šimić.
Praizvedba predstave Plačko, namijenjena je djeci od 3 do 8 godina, a održat će se 23. listopada u 18 sati u kazalištu Mala scena.
Pretpremijera za građanstvo održat će se u četvrtak, 22. listopada u 18 sati, a samo za ovu izvedbu ulaznice su po cijeni od 25 kuna!
Prva repriza za javnost održat će se u subotu, 24.listopada u 17 sati.