6 aprile – novi album Verde Lauro

U najavi je izlazak ‘6 Aprile’, drugog albuma Verdea Laura, benda koji je stvorio talijansko-švicarski pjevač Fabrizio Sassi. Novi izdanje slijedi nakon albuma prvijenca ‘Son animali al mondo’ na kojem su sudjelovali brojni gosti, uključujući Roberto Tiranti i Alessandro Del Vecchio.
Za razliku od ‘Son animali al mondo’, ovaj drugi uradak osmišljen je i stvoren za sviranje uživo. Smanjene su orkestracije i odabrani su stihovi koji će se ponavljati u refrenu.

Petrarka se s Laurom prvi put susreće 6. travnja 1327. Laura umire 6. travnja 1348. Brojevi Canzonierea dio su priče i koriste se simbolično. Nijedan broj nije slučajan. Počevši od fragmenata koji čine mozaik. 366. Kao godina koja se ponavlja zauvijek.
Što se tiče postave, pridružio se Andrea Grumelli (u prvom albumu bas su svirali gitaristi), a bubnjeve je preuzeo Federico De Zani. Mattia Stancioiu (Ex Labyrinth) radije je ostao iza miksera i odustao od pedala.
Gosti su Morby iz Domine i Marcello Zappatore na gitari. Drakkar pjevač Davide dell’Orto postao je i punopravni član grupe