Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth skladbom “Happy 13” najavljuju novi album

 

Svjetski poznati gitarist i skladatelj, Miroslav Tadić, nastavlja suradnju sa sjajnom violinisticom Yvette Holzwarth, objavom skladbe Happy 13, koja je ujedno i najava budućeg studijskog albuma Luka. Ovaj dvojac istaknuo se 2019. godine nastupom na sceni Amadeo, a nova skladba i album prvi je njihov diskografski projekt.
Iako je album Luka njihov prvi zajednički projekt, ovaj dvojac surađuje još od 2016. godine, a hrvatskoj su se publici predstavili u ljetnim ambijentima na Krku, Brijunima, u Zadru, Šibeniku, Zagrebu te Zlarinu.

 

Novi album odlično se nadovezuje na Tadićev posljednji studijski uradak Sanjati, možda spavati objavljen prije četiri godine, a gotovo meditativni osjećaj na tom albumu pridnijele su tradicionalne uspavanke u kojima je ovaj sjajni glazbenik pronašao nadahnuće.
Miroslav Tadić gotovo svake godine održi nekoliko koncerata diljem regije, a već dugi niz godina živi i radi u Americi kao profesor akustične i električne gitare u Los Angelesu na prestižnom California Institute of the Arts, ugledni Guitar Player Magazine proglasio ga jejednim od 30 najradikalnijih i najosobenijih gitarista svijeta.