Jedna od najljepših pjesama o moru živi i danas u neponovljivoj vokalnoj izvedbi tri vrhunska kazališna basa – Ivice Čikeša, Siniše Štorka i Adalberta Turnera Jucija

Ne može se poreći. Razmišljanje o moru i sanjanje o njemu donosi nam i radost i istinski umiruje dušu, a stihovi posvećeni njemu podsjećaju nas na našu snagu i otpornost, našu ljubav i ranjivost. Pomažu nam prebroditi teška vremena i izazove, znajući da će mirnije more uskoro zamijeniti oluju.
Jednu od najljepših pjesama o moru opjevao je, ”broncom ovjenčani”, neprežaljeni Miki Jevremović, koji je na Splitskom festivalu 1983. pjevao pjesmu ”Ludo more“ Nikice Kalogjere. Ta predivna skladba je gotovo četiri desetljeća kasnije i dalje na repertoaru mnogih dalmatinskih klapa, a obraćajući se ljubiteljima pjesme s Prokurativa, danas ova pjesma živi i u neponovljivoj vokalnoj izvedbi naša tri vrhunska kazališna basa.
3 Basa; Ivica Čikeš (HNK Split), Siniša Štork (HNK Zagreb) i Adalbert Turner Juci (Kazalište ‘Komedija’) ujedinili su svoje vrhunske vokale u skladbi ”Ludo more” koju pjevaju za vas otvorena srca, onako kako jedino može čovjek s ovih prostora, uz ovo more koje poznaje i sreću i bol, prkos, nemir, ali i snagu i mir.

Video spot je sniman u Milni na Braču u prijateljskom i ležernom ozračju koje uvijek vlada kad se okupi ova legendarna trojka, a režiju potpisuje Adalbert Turner Juci. Uz to što su kolege i imaju puno profesionalnih zajedničkih tema, oni su i dobri prijatelji koji se često i rado zajedno druže. Vole dobro vino i pjesmu te su tako i došli do odlične ideje da ujedine svoje vokale, što su i učinili i oformili Tri basa. Ili kako bi gospoda na jednostavno simpatičan način kratko rekla: ”nalazimo se svako malo na gemištu i tak’ je sve počelo…”. A mi dodajemo – dobro da je!

3 BASA – Ludo more