Dalmatino godinu koja se ne zaboravlja zaokružuju koncertnim izdanjem “Live 2022”

Gotovo 7.000 obožavatelja hrvatskog glazbenog fenomena Dalmatino, 21. travnja 2022. godine doživjelo je večer za pamćenje u splitskoj dvorani Gripe pjevajući u glas najveće hitove ovog megapopularnog hrvatskog sastava.

Proslavljeni dvojac Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara zahvalni su svima koji su prisustvovali njihovoj glazbenoj strasti nazvanoj Dalmatino, u sklopu večeri koja je naprosto morala ostati zabilježena. Tim povodom, u petak, 9. prosinca, na svim streaming servisima službeno izlazi maestralno audio i video izdanje “Live 2022” pod okriljem njihove matične diskografske kuće Dancing Bear, koja najavljuje i skorašnji izlazak ovog live izdanja u fizičkom obliku na CD-u i DVD-u.

Topla koncertna atmosfera sa splitskih Gripa čisti je dokaz ljubavi, zajedništva i posebne povezanosti koju Dalmatino dijele s vojskom svojih vjernih obožavatelja koju u velikom broju čini upravo mlađa generacija prateći ih na njihovim redovitim nastupima po Hrvatskoj, ali i inozemstvu.
O ovoj predivnoj koncertnoj večeri i svježem audio i video novitetu “Live 2022”, oglasila se i grupa Dalmatino vlastitim dojmovima: “Iza nas, kao grupe Dalmatino, stoji godina koja se ne zaboravlja. Imali smo izuzetno živu koncertnu aktivnost, tri nastupa u dvorani Lisinski, i Gripe u Splitu, u travnju ove godine. S koncerta na splitskim Gripama imamo i audio i video zapis, i moramo priznati da smo jako sretni i ponosni na ovo izdanje. Ovaj živi album na neki je način rezime naše dvadesetogodišnje karijere, i brojnih nastupa koji stoje iza nas, a čitava priča odvija se u našem rodnome Splitu. Moramo naglasiti, jako smo ponosni na ovo izdanje! Još jednom, hvala svima koji su bili na ovom koncertu i koji su svojim prisustvom pridonijeli da napravimo prekrasnu atmosferu!”
Uz Ivu Jagnjića na vokalu i električnoj gitari te Zdravka Sunaru na bubnjevima, na splitskim su Gripama koncertnu postavu grupe Dalmatino dodatno pojačali Ante Gašpardi na klavijaturama, Vedran Gavrić na bass gitari, Miro Alduk na električnoj gitari, Jasenko Troković na perkusijama te Kristina Paćar i Monika Josipović na pratećim vokalima.

Ton majstor live albuma “Live 2022” je Valentino Juras, mix i mastering odradio je Dado Marušić, pod redateljskog palicom stoji Marko Petrić, dok su glazbeni producenti ujedno i pokretači grupe Dalmatino – Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara.

Fenomenalnu i nakrcanu koncertnu godinu, Dalmatino će zaključiti i spektakularnim nastupom u Areni Zagreb, 21. prosinca. Jedinstven glazbeni događaj pod imenom “Božić bijeli” u organizaciji agencije Lion Events, time će biti i šećer na kraju ove nezaboravne i čarobne godine koju Dalmatino imaju iza sebe i zasigurno jedan od najposebnijih blagdanskih evenata svih vremena.

Dalmatino pred nastup u zagrebačkoj Areni fanove dodatno uveseljavaju s kampanjom kroz koju će četiri sretna dobitnika moći osvojiti ulaznice za spomenuti koncert, uz best of album “20 godina”. Više informacija pronađite na linku.

Požurite po ulaznice na eventim.hr i uživajte u nezaboravnom adventskom koncertu 21. prosinca u Areni Zagreb!

Najveće hitove njihove 20-godišnje karijere u live verziji pronađite od petka, 9. prosinca, na svim streaming servisima – https://ada.lnk.to/Live2022