Lu Jakelić preuzela vrh Top-liste prodaje


Šesto čulo (Croatia Records), drugi album Lu Jakelić novi je broj jedan Top-liste prodaje. Time je rezultat mjerenja najprodavanijih studijskih izdanja dobio svog 27. predvodnika u 2022. godini.
Kompilacija Vrijeme ljubavi (Croatia Records) grupe Parni valjak ovoga tjedna se nalazi na drugom mjestu. Na trećoj poziciji zadržao se remaster izdanja sastava Električni orgazam Lišće prekriva Lisabon (Croatia Records), a na broju četiri debitirao je koncertni album Dovoljno je reći… Aki (live), kojeg je grupa Parni valjak snimila u Areni Zagreb u ožujku 2022. Top 5 najprodavanijih izdanja zatvara Pop mašina s pločom Kiselina (Croatia Records).
Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 21. studenoga do 27. studenoga, a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

 



Ovoga tjedna lista bilježi 18 promjena, od čega su tri nova ulaza. Sva tri noviteta su originalno objavljena u ovoj kalendarskoj godini.
Izdanje Šesto čulo je ukupno sedmi album koji je došao na sam vrh u tjednu debitiranja u ovoj godini. Međutim, kada gledamo samo albume koji su originalno objavljeni tijekom 2022., drugi nosač zvuka Lu Jakelić je peti naslov koji je debitirao na broju jedan. Prije nje, zadnji album koji je objavljen ove godine i debitirao na vrhu Top-liste prodaje, bio je Saxofaction (Croatia Records) Drage Jakovčevića u izvještaju od 26. listopada.

Osim toga, s novim izdanjem Šesto čulo, Lu Jakelić ponovila je svoj rezultat od 27. studenoga 2019., kada je debitirala na vrhu najprodavanijih domaćih albuma s debitantskim naslovom Sve o čemu sam šutjela (Croatia Records).

“Uspjeli smo ekipa! Ovo je odgovor na pitanje može li se živjeti od glazbe u Hrvatskoj – može, ako uz sebe imaš stvarnu publiku koja osjeća ono što radiš i koliko se za to trudiš”, izjavila je Lu Jakelić, pozvavši na promociju albuma 15. veljače, “sebi dajem zasluge za album, ali da ono što sam naumila ima smisao, za to su zaslužni ljudi koji su kupili i podržali album. Na potpisivanju u petak su neki kupili i prvi, što mi je vratilo osjećaj da sve što radim zaista vrijedi, koliko god nekad teško bilo. Zahvalna sam apsolutno svima na dojmovima, podršci, narudžbi ili upitu i sad je ovo već izgleda naša tradicija.”

Među pet najprodavanijih debitirala je i snimka koncerta sastava Parni valjak i pozvanih gostiju Dovoljno je reći… Aki (live) (Croatia Records).
Radi se o koncertu održanom 26. ožujka 2022. u dvorani Arena Zagreb. Nastup u najvećoj hrvatskoj dvorani trebao je otvoriti prvu turneju grupe Parni valjak nakon svjetske zdravstvene krize. Iako je dva mjeseca prije došlo do preranog odlaska frontmena Akija Rahimovskog, preostali članovi grupe Parni valjak odlučili su organizirati koncert posvećen karijeri Akija Rahimovskog.

Umjesto Akija, brojne poznate pjesme sastava otpjevali su gostujući izvođači, pa su se za mikrofonom izmjenjivali njegov sin Kiki, neka od poznatijih imena hrvatske glazbene scene poput Gibonnija, Massima, Davora Gopca, Nine Badrić i Momčila Bajagića Bajage, ali i mladi pjevači poput Noe Rupčića, Filipa Rudana i Dina Jelusića.

Prije ploče Dovoljno je reći… Aki (live), zadnji koncertni album koji je upisao novi ulaz među 40 najprodavanijih, bio je zapis koncerta grupe Vještice iz zagrebačkog kluba Kulušić Su to bili topovi ili lupa mog srca (Vještice uživo u Kulušiću) (Dallas Records), i to 16. studenoga.

Na broju 23 ovoga tjedna debitirao je jazz sastav Zvonimir Radišić Trio s albumom New Horizons (Croatia Records). Time je riječki jazz tercet kojeg čine Zvonimir Radišić na gitari, Henry Radanović na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima, po prvi put ušao među najprodavanijima.

Posljednji album koji pripada glazbenom žanru jazz, a debitirao je na Top-listi prodaje, bio je Kolaž (Croatia Records) grupe Re:set na listi s datumom 9. studenoga. Na tadašnjem mjerenju ostvario je deseti najbolji prodajni rezultat.

Izdanje New Horizon je 70. studijski naslov originalno objavljen u 2022. godini koji je došao među 40 najprodavanijih domaćih albuma u Hrvatskoj.


Top-lista prodaje_domaća_48. tjedan