Svjetska pop senzacija Ava Max potvrđuje svoje mjesto na tronu svjetske pop glazbe

Ava Max godinama se ističe kao jedna od najvećih svjetskih pop zvijezda s multi-platinastim hitovima poput “Sweet But Psycho”, “Kings & Queens” i “My Head & My Heart”. Dvije i pol godine nakon albuma prvijenca “Heaven & Hell” koji je zaradio platinastu nakladu, početak ove godine odlučila je obilježiti s izdavanjem svog dugo iščekivanog drugog studijskog albuma pod nazivom “Diamonds & Dancefloors”. Već prepoznatljivi singlovi “Million Dollar Baby” i “Maybe You’re The Problem”, popraćeni s nedavno objavljenim “Cold As Ice”, “One Of Us”, “Dancing’s Done” i “Weapons”, nalaze se na željno očekivanom albumu.

Osim više milijunske baze obožavatelja, broj streamova dodatno potvrđuje zaraznost i kvalitetu stvaralaštva Ave Max. Vodeći singl s novog albuma “Million Dollar Baby” ponosi se s više od 108 milijuna streamova u cijelom svijetu i više od 25 milijuna pregleda na službenom YouTube spotu.


Osim svjetskog uspjeha, Ava Max vrlo je brzo postala miljenica hrvatskog radijskog etera, što potvrđuju i visoke pozicije na hrvatskim top ljestvicama. Jedna je od rijetkih izvođača koji tjednima istovremeno ima četiri singla među najemitiranijim pjesmama u Hrvatskoj. Također, nakon samo pola godine od izlaska, “Maybe You’re The Problem” i “The Motto” u suradnji s Tiëstom smjestile su se u top 30 na godišnjoj ljestvici Airplay Radio Charta. “Million Dollar Baby” i trenutno se nalazi u top 30 na Airplay Radio Chart tjednoj ljestvici.

 

Naime, zbog golemog uspjeha singlova s nadolazećeg albuma, etabulirani svjetski glazbeni magazini, kao što su Rolling Stone, Vulture i UPROXX, najavili su “Diamonds & Dancefloors” kao najiščekivaniji album 2023. godine. Rolling Stone je opisao kako je Ava Max kroz kombinaciju tekstova, koji paraju dušu s optimističnim plesnim melodijama, stvorila neke od njenih najboljih radova dosad. Osim Ave Max, na tekstovima je radila elitna postava kantautora i producenata višestruko nagrađivanih Grammy nagradom.

Kritičari su se nakon preslušavanja “Diamonds & Dancefloors” usuglasili kako publiku očekuju nova snažna i ohrabrujuća djela koja će ih zasigurno navesti na ples. Prestižni časopis Forbes opisao je album kao više introspektivno djelo zbog Avinog promišljanja o vremenima kada je bila povrijeđena. Također su istaknuli kako umjesto samosažaljenja, ona se pridiže i odlazi ravno na plesni podij. Nadalje, Rolling Stone tvrdi da “s dodirima sintesajzera iz osamdesetih i retro-futurizma, albansko-američka pop zvijezda donosi elektro-pop bangere koji će vas natjerati da plešete i plačete u isto vrijeme”.

“Diamonds & Dancefloors” raspametit će slušatelje sa sveukupno 14 snažnih i emotivnih pjesama ljubavne tematike. Ava kroz album pripovijeda svoje emotivne pustolovine uz prošle i trenutne ljubavi koje vješto transformira u osnažujuće himne. Album nedvojbeno sadrži i prenosi snažno i veselo raspoloženje uz ritmički pop kreiran zvukom sintesajzera iz osamdesetih – prava pozivnica za ples.
Novi album “Diamonds & Dancefloors” slušajte na svim streaming servisima – https://avamax.lnk.to/DiamondsAndDancefloors