Alergijin novi studijski album “Krvi i znoj” nakon 15 godina diskografske pauze 27. 4. izlazi na svim digitalnim platformama

Prošle godine, nakon 14 godina stanke, singlom i videom “Krv i znoj” iz zadarske Alergije dali su naslutiti da se spreman nešto opako. Ubrzo su stigla još tri singla i videa, za pjesme “Dobar stari punk”, gdje su okupili legende Valtera Kocijančića i Davorina Bogovića, “Šupak” i “Novi počeci”, kada je postalo jasno da je pitanje dana kada će novi album biti objavljen. Materijali su bili gotovi, u studiju je sve bilo snimljeno, mix odrađen i samo je trebalo odrediti datum izlaska novog albuma. Naravno, odmah je bilo očito da će Alergijino novo studijsko izdanje “Krv i znoj” biti objavljeno 27. 4., točno 30 godina nakon njihove prve zajedničke probe 27. 4. 1994.
Iz benda kažu: “Zahvalili bismo svima koji su nas podržavali sve ove godine, a posebno u periodu od zadnjih godinu dana! Bez sve te podrške ovo sto smo napravili u protekloj godini bi teško bilo moguće i stoga za 30. rođendan vam poklanjamo ovaj novi album, a uskoro se viđamo i po svirkama! Dodatno bismo zahvalili Leonardi Juričić, našoj merch girl koja nam je uletila za jednu pjesmu i Tomislavu Pećariću Peći na repanju na “Estradi”. Veliki pozdrav od Alergije i budite svoji!”

 


Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje preko 30 godina. Prvim istoimenim albumom “Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje”, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.
Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke! Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).
Izlazak novog studijskog albuma “Krv i znoj”, u izdanju PDV-a (PDV076), zakazano je 27. 4. i bit će dostupan na YouTubeu, Bandcampu i svim drugim digitalnim streaming platformama. Album će također biti dostupan i na vinylu, koji dolazi uskoro, a dok čekamo digitalno izdanje dečki su nas počastili album teaserom koji sadrži presjek svih pjesama. https://www.youtube.com/watch?v=LxKfVYrI48g