Najbolji je ipak sex u četrdesetima

Zašto žene koje se nalaze u petom desetljeću života imaju bolji seksualni život od ostalih?

Opsežno istraživanje u kojem je sudjelovalo dvije tisuće žena pokazalo je da se one u četrdesetima manje opterećuju izgledom svoga tijela, zbog toga imaju više samopouzdanja i bolji seksualni život. Njih 80% izjavilo je da su sada puno maštovitije nego prije dvadeset godina, a 60% ih tvrdi da lakše izražavaju svoje potrebe i želje.

Znanstvenici također potvrđuju to istraživanje i govore da su u današnjem društvu žene u četrdesetima na vrhuncu seksualnog samopouzdanja jer točno znaju što žele, i ne srame se to i tražiti. Njih 68% zna koja ih ljubavna tehnika najviše zadovoljava, a više od polovice ne boje se tražiti ono što žele tijekom seksa. Ono što najviše iznenađuje, čak 58% žena tvrdi da je najbolji seks u braku. Za razliku od njih, čak petina žena ispod trideset godina pretvaraju se da su zadovoljne seksualnim životom, jer im je neugodno tražiti ”najbolje za sebe”.

Žena u četrdesetima u prosjeku je imala pet seksualnih partnera u životu, dok njihove mlađe kolegice broje po devet partnera.U prilog tome ide i činjenica da prave seksualne avanture počinju kada djeca narastu ili odu od kuće. Tada žene imaju više samopouzdanja, opuštenije su i uživaju u seksu više nego prije.