Severinin dečko zbog dugova prodaje Miami apartman za 2,5 milijuna dolara

Miami apartman na Fisher Islandu u koji će uskoro otputovati Severina i njezin dečko Milan Popović oglašen je na prodaju za 2,5 milijuna eura. Popović je prema podacima iz američkih zemljišnih knjiga apartman kupio 31.05. 2006. od tvrtke Sunny Sands Inc. Platio ga je nešto više od 2,6 milijuna dolara. Budući je kriza na tržištu nekretnina pogodila i Floridu, cijene su opale, pa tako mnogi vlasnici apartmana grčevito traže kupce. Ni Popović nije iznimka.

Trenutačno najslavniji Miami apartman na ovim prostorima vodi se kao kondo (kratica od condominium – etažno vlasništvo) sa službenom adresom Bayside Village Condo apartman br. 2131 D.Popović kupca traži preko više agencija: Miami riviera, Condo, Miami Condo Pros.. Tako da nije isključeno da će novopečeni ljubavni par Popović-Vučković osim uživancije na pješčanim plažama i ludih dnevnih i noćnih zabava u poročnom Miamiju morati trpjeti i potencijalne kupce kad s agentima iz agencije dođu pogledati apartman uživo. Inače, Popović je porez na ovaj apartman mjerljiv u desetcima tisuća dolara plaćao sa zakašnjenjem, a trenutačno je nepodmiren iznos veći od 17 tisuća dolara za 2010. U travnju prošle godine oglašen je njegov porezni dug za 2008. veći od 44 tisuće dolara u službenom glasniku Miamija. U Americi se porez na nekretnine plaća svake godine, a neurednim platišama rastu zatezne kamate na dugovanja. Zbog ovog apartmana u koji, prema pisanju medija, leti sa Severinm, tužio ga je poznati Miami arhitekt i to zbog novčanog duga.

Do tih informacija  došla je zagrebačka novinarka Irena Divković Milanović  a u sklopu višegodišnjeg  novinarskog istraživanja poslovanja i nekretnina ex-jugoslavenske elite i to izvan granica bivše države te da će iste objaviti u prvom regionalnom romanu o toj tematici koji upravo završava. Sve informacije i dokumenti za knjigu pribavljeni su legalnim putem iz službenih izvora.

Linkovi na oglas – prodaju apartmana*
http://www.miamiriviera.com/realestate/property/M1352974/
http://miami.condo.com/Condo-For-Sale_Miami_33109_bayside_2131_3-Bedroom_3-Bathroom_6293045
http://www.miamicondopros.com/realestate/property/M1352974/