THE BAMBI MOLESTERS SNIMAJU FILM!!! + LIVE ALBUM + KONCERTNA MOVIE TURNEJA


Nakon više od 15 godina lutanja svjetskim i domaćim pozornicama, Bambi Molesters odlučili su snimiti nastup uživo!!!Svoju reputaciju glavnih faca u svijetu surf rocka, The Bambi Molesters su izgradili albumima “Dumb Loud Hollow Twang”, ‘Intensity!’ i ‘Sonic Bullets: 13 From The Hip’. Posljednji album u navedenom nizu objavljen je za dvije top etikete ‘Big Beat’ i  ‘Warner Music’. Niz uspješnica nastavljen je i novim albumom ”As the Dark Wave Swells” koji su glazbeni kritičari inozemnih i domaćih relevantnih medija opisali samim superlativima. I ovaj je album album objavila renomirana europska etiketa, Glitterhouse Records. Osim osvojenog Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu u 2010., našli su se i u utrci za za europsku nagradu IMPALA – ‘European Independent Album of the year’!

Snimanje je zakazano za 29.ožujak u Teatru &TD. The Bambi Molestres će tom prilikom svirati u proširenom sastavu. Režija ovog koncertnog filma povjerena je Marcu Littleru kojeg su članovi grupe upoznali na jednoj od svojih turneja u Frankfurtu. Marc je tada bio na početku karijere, a desetak godina kasnije, kao već etablirani europski režiser filmova i spotova brojnih izvođača, snimio je spot za pjesmu „As The Dark Wave Swells“ s istoimenog albuma. Film će trajati cca. 90 minuta tijekom kojih će The Bambi Molesters odsvirati sve poznate i neke manje poznate pjesme u novim aranžmanima. Na koncertu u Zagrebu grupa The Bambi Molesters snimat će svoj prvi live album!Režiser Marc Littler jedan je od najcjenjenijih njemačkih redatelja mlađe generacije. Režirao je filmove raznovrsnih žanrova. Dokumentarce: „The Kingdom Of Survival“ i „ZOWNIR – Radical Man“, film koji bilježi panameričko putovanje jednog izvođača folk pjesama: „The Folk Singer“ i Thriller „The Road To Nod“. Više o ovom izvrsnom redatelju na www.slowboatfilms.com. Littleru će se na snimanju pridružit Philip Koepsell majstor fotografije i dugogodišnji suradnik.Snimanje filma najavit će i pratit koncertna turneja na kojoj će s Bambi Molestersima nastupati i njihovi gosti iz Velike Britanije The Penny Black Remedy s kojima su nedavno rasprodali jedan od najprestižnijih klubova u Londonu – The Luminaire. Ovaj bend kritika često kategorizira kao zemljotresnu mješavinu Ska, Bluesa i Rock ‘n’ Rolla. Simbioza crnohumornih, nepretenciozno inteligentnih, dojmljivih pjesama i stimulirajućih živih nastupa, privukla je publiku diljem Europe i stvorila lojalnu sljedbu predanih obožavatelja. The Penny Black Remedy čine: Keith M. Thompson – vokali, gitare, komponiranje; Marijana Hajdrahodžić – vokali, udaraljke; Wilco Van Eijk – bubnjevi i Steve Nelson – bass.U Rijeci i Splitu će im se u nastupima pridružiti i sjajan riječki americana band My Buddy Moose, koji su u veljači 2010. objavili iznimno hvaljeni drugi album ‘Wonderful Felling of Emptiness’!
Kao poseban gost na zagrebačkom koncertu u Teatru &TD pridružit će im se Chris Eckman dugogodišnji suradnik i producent. Eckman zajedno s članovima grupe The Bambi Molesters sačinjava i hvaljenu grupu The Strange, čiji album “The Nights Of Forgotten Films” spada među najbolja izdanja desetljeća.