Čestitamo dobitnicima Porina u kategorijama klasike i jazza!

Na svečanoj dodjeli diskografske nagrade Porin Classic, u kategorijama klasike i jazza, najboljom jazz skladbom proglašena je “Kolo”, koju su  zajedničkim snagama stvorili Borna Šercar, Vojkan Jocić, Ante Gelo, Tihomir Hojsak i Zvjezdan Ružić, odnosno Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Nagrađena skladba nalazi se na albumu “A little book of Notes”, a da je domaći jazz itekako kvalitetan mogli su se jučer uvjeriti i svi koji su u dvorani Vatroslav Lisinski ili putem malih ekrana uživali u izvedbi još jedne sjajne skladbe s albuma – “Sunny Field”.

Porin za najbolju izvedbu klasične glazbe otišao je u ruke Filipa Merčepa za Tafate/Dream of the Cherry Blossoms/Generalife s albuma “Tri mušketira, jedna dama i gospodin”. Mladi, 19-godišnji Filip Merčep neznatno je stariji od Porina, no već je dosadašnjim najvišim odličjima na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima dodao i svoju prvu statuetu od bračkog kamena.
Prva večer druženja s glazbom je završena, sljedeća nas očekuje u nedjelju 15. svibnja, na završnoj dodjeli diskografske nagrade Porin u Biogradu.