SEVERININ MILAN PRODAJE AVION ZA 3,69 MILIJUNA DOLARA!

Najpoznatiji dečko na Balkanu, Severinin Milan Popović oglasio je na prodaju avion. Cessna 525 ponuđena je preko američke agencije za 3.695.000 dolara, ali i za 3,65 milijuna preko europske! Uz oglas je priložena i foto galerija, a tu je naravno i famozni kokpit u kojem je početkom 2011. slavodobitno pozirala Severina. Kako bi čeličnu pticu što brže prodao Popović je dopustio i probni let iznad Atlantika prigodom kojeg je nastala i video snimka leta, stavljena čak i na YouTube. Zahvaljujući tome, svi koji su dosad mogli samo zamišljati kako je to biti u Sevkinoj koži te na zadnjem sjedištu Milanovog aviona, sada to imaju priliku vidjeti izbliza. Kako je taj tip Cessne kategoriziran kao poslovni mlaznjak ne čudi da su na testnu vožnju krenuli neki američki poslovnjaci. Naravno, bez supruga, djevojaka, odnosno ljubavnica.

Prikupljajući građu za roman “Kondo, kondo”, sklapajući i mozaik Milanovog života na tri kontinenta, istraživala sam i podatke o njegovoj čeličnoj ptici. Tako sam doznala da je Milanov avion u vlasništvu američke kompanije sa sjedištem u Onalaski na Teksasu koja ga je dala pod leasing. Milanovu Cessnu na američkom tržištu pokušava prodati Omni Jet Trading iz grada Eastonu u državi Maryland. No da se Sevkinom dečku iznimno žuri prodati letjelicu svjedoči i podatak da se ista prodaje preko puno agencija ali uz jedan oglas na webu navedeni su čak i Milanovi osobni podaci te beogradski telefon.U svim se oglasima nagalašava da avion nema nikakvih oštećenja. Svaki prodavatelj aviona zna da je potencijalnomkupcu, bilo da ima strah od letenja ili ne, najvažnija sigurnost. Kao dodatne reference istaknuti su estetski, odnsono luksuzni, elementi poput ultra mekane bež kože, svijetlog vunenog tepiha i drvenih obloga visokog sjaja.
Inače prema serijskom broju moguće je rekonstruirati i prethodnog vlasnika Milanove Cessne. Bila je to austrijska tvrtka Porsche Flugbetrieb i tada je avion letio pod oznakom OE-FPO. Jednako tako, zahvaljujući interentskoj bazi svih zrakoplova, znat će se i budući vlasnik.Prošle jeseni na aerodromu u Tivatu u Crnoj Gori Milan Popović digitalnom je kamerom snimio svoju letjelicu i sliku stavio na internet. Zanimljiv je podatak kako je uz fotografiju upisan i Copyright – Milan Popovic – iz čega se može zaključiti da novi Sevkin dečko ljubomorno čuva svoje vizualne uratke. Ako je tako brižan i po pitanju privatnih foto i video materijala, teško da će ikad više na internetu osvanuti repriza slavnog Svekinog amaterskog uratka iz brodske kabine.
COPYRIGHT: Informacije su dijelovi iz prve regionalne interaktivne knjige “Kondo, kondo” zagrebačke novinarke Irene Divković Milanović