Priča o oblaku Male scene na festivalu za najmlađu publiku u Egiptu!

Prva predstava za najmlađu publiku kazališta Mala scena “Priča o oblaku” odlazi u Kairo, Egipat na “Hakawy”, festival koji će se održati od 7. – 12. lipnja ove godine. Predstava će se igrati na engleskom jeziku. U sklopu festivala Ivica Šimić, održat će i nekoliko radionica za glumce i redatelje. Na festivalu će osim Male scene kao jedinog kazališta iz Hrvatske, sudjelovati i kazališta iz Finske, Rumunjske, Italije i Egipta.


Prošle godine „Priča o oblaku“ prvi puta je izvedena na engleskom jeziku na festivalu u Belfastu, u Irskoj, i nakon tog izuzetno uspješnog nastupa pozvana je na festival u Egipat.
Od svoje premijere u jesen 2002. godine „Priča o oblaku“ odigrana je preko 400 puta u kazalištu Mala scena ali i po jaslicama i vrtićima po cijeloj Hrvatskoj.Na ASSITEJ-evom festivalu u Čakovcu 2003. godine proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a Ivica Šimić najboljim glumcem festivala.Izuzetna scenografija Anine Laste Budor i Roberta Budora, a u izvedbi kiparice Dunje Niemčić, nagrađena je posebnim priznanjem na Zagrebačkom salonu 2003. godine.