Nakon bodova za zelenim stolom predsjednik KAC-a pisao Medveščaku

Na odluku Senata za prijavu igrača Austrijskog hokejskog saveza, kojom je odlučeno da se zbog nepotpune prijave vratara Mate Tomljenovića rezultat utakmice 10. kola EBEL-a koja je igrana u Zagrebu između Medveščaka i Klagenfurta registrira 0:5, odnosno da se pobjeda i dva boda pišu KAC-u, nije ostao ravnodušan ni predsjednik najtrofejnijeg austrijskog kluba Karl Nedwed. Naime, predsjednik KAC-a uputio je pismo na Medveščakovu adresu u kojemu je iskazao žaljenje zbog donesene odluke, ali i potvrdio sportsko prijateljstvo koje njihovi navijači odavno njeguju s našima.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović zahvalio se predsjedniku KAC-a na gesti i na njegovom pismu te se složio kako u ovoj situaciji i s ovom odlukom ”postoje samo gubitnici, bez pobjednika!”, dodavši kako ”navijači i igrači doista nemaju ništa s ovom odlukom lige, a prijateljstvo koje su navijači obaju klubova uspostavili izravno i osobnom voljom jedan je od najvećih uspjeha ove lige!”. U nastavku slijedi pismo predsjednika KAC-a u cijelosti.
Poštovani gospodine predsjedniče! …

Kao predsjedniku KAC-a jako mi je važno istaknuti da mi, u Odboru i Upravi našeg kluba, nismo poslali nikakavu službenu niti neslužbenu žalbu Austrijskom hokejskom savezu ili Senatu za prijavu igrača u svezi utakmice koja je odigrana prošle nedjelje u Zagrebu.
Medveščak Zagreb za mene je jedan od važnih figura naše lige, a posjećenost na Vašim utakmicama protekle sezone najbolji je dokaz da radite izvrstan posao za naš sport u svom klubu, gradu i zemlji.
Vrlo smo razočarani trenutačnom situacijom i nismo sretni što smo ovu utakmicu dobili za zelenim stolom.
KAC se zalaže za srčanu i poštenu igru te atraktivan hokej gdje odluke padaju na ledu. Nažalost, okolnosti prošlog tjedna vode nas u situaciju gdje zapravo postoje samo gubitnici, bez pobjednika.
Kao što znate, prijateljstvo naših navijača jedno je od najvećih priča naše lige i unatoč snažnim emocijama i ljutnji, koje razumijem, moramo nastaviti slijediti taj uspješan put prijateljstva i srčanosti.
…  želim Vam sve najbolje u nadolazećim utakmicama. Cijela KAC-ova obitelj veseli se što će Vas ugostiti u idućoj utakmici koja će se igrati u Klagenfurtu.

S poštovanjem
Karl Nedwed, predsjednik
EC-KAC, Klagenfurt