Lala na sudu

Kamion udario Lalin auto. Na sudu, advokat vozača kamiona ispituje Lalu.
– Zar niste, gospodine, neposredno poslije  nesreće, izjavili da vam ništa ne fali? – upita advokat.
– Paaa, kaz’ću vam kako je bilo. Taman sam natovario moju najbolju kravu Rumenku na….
– Nisam vas pitao za detalje – prekine ga advokat. – Samo odgovorite na pitanje! Da li je točno da ste vi sami izjavili neposredno poslije nesreće da niste povređeni?
Lala odgovori: – Paa, upravo sam kren’o na vašar sa mojom kravom Rumenkom na prikolici…
Advokat ga ponovo prekine: – Gospodine sudija, samo želim da se potvrdi činjenica, da je gospodin izjavio policiji koja je izaša na lice mesta, da je on nepovređen i da mu ništa ne fali. A eto sada, nekoliko nedelja kasnije mjenja priču, i tuži mog klijenta. Ja sam uvjeren da je on prevarant. Molim vas recite mu da samo odgovori na postavljeno pitanje.

Sad je već i suca zaintrigirala Lalina priča, pa uzvrati advokatu: – Neka ga, nek’ ispriča šta ima  u vezi sa svojom kravom. Lala se uljudno zahvali, i počne iz početka: – Paa, k’o što sam već reko, taman sam natovario svoju najbolju kravu Rumenku na prikolicu i kren’o na vašar. Na raskrsnici se odjedared pojavio neki veliki kamion, proš’o na crveno, i pravo u moj džip. Bacio nas je sve u jarak – ja sam odletio u levi, a Rumenka u desni jarak. Mnogo je bolelo i nisam mogao da se pomerim. I onda sam čuo Rumenku kako stenje i muče. Znao sam da je jako povređena. Ubrzo se pojavila policija. Kad je policajac vid’o moju Rumenku izlomljenu i svu u krvi, da se nebi mučila, on izvadi pištolj i upuca je u glavu, pravo među oči. I onda je oma’ doš’o do mene, i pitao: “Kako se vi osećate”? Šta sta biste mu vi rekli ???