Još samo 9 dana za glasanje u prednominacijama za Teatar.hr Nagrade Publike!

teatar

Što se domaćoj kazališnoj publici najviše, a što najmanje svidjelo u protekloj kazališnoj sezoni? Koji su to skandali i koje osobe obilježile domaći kazališni život? Odgovor na ta i brojna druga pitanja, nude Teatar.hr Nagrade Publike, godišnje nagrade za postignuća u izvedbenim umjetnostima koje slijedom izbora čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr.Do isteka prvog kruga glasanja za laurete Teatar.hr Nagrada Publike ostalo je još samo 10 dana! Na adresi http://nagrada.teatar.hr glasati možete do 31. listopada!Taj najstariji neovisni portal u kulturi na hrvatskom jeziku, već je 15 godina ‘on-line’ dom kako domaćeg glumišta tako i njegove publike, stoga njegove nagrade iznimno cijeni i struka i široka javnost.

Za nagradu konkuriraju predstave premijerno izvedene u razdoblju od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine, kojima je producent, ili jedan od koproducenta, samostalni umjetnik ili pravni subjekt upisan u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture, osim u slučajevima kad je riječ o plesnim skupinama i festivalima, koji u skladu sa ZOK-om ne moraju biti upisani u očevidnik. Novost ovogodišnjeg izbora je internacionalizacija jedne od kategorija, pa će tako za festival godine moći konkurirati i manifestacije iz regije.

U prvom krugu glasanja, gledatelji predlažu nominacije u deset kategorija:

–          predstava godine
–          izvođač godine
–          izvođačica godine
–          redatelj / koreograf godine
–          najbolji novi tekst
–          nezavisno kazalište godine
–          festival godine
–          osoba godine
–          najprecjenjenija produkcija godine
–          skandal godine
 
Pridržavajući se pravila Nagrade, svaki posjetitelj portala Teatar.hr može predložiti do 3 kandidata u svakoj od navedenih kategorija.

Za sudjelovanje u prednominacijskom razdoblju glasači ne moraju biti registrirani korisnici portala Teatar.hr niti njegovi pretplatnici. Jednostavnije rečeno – glasati mogu – svi. No, samo jednom. Sustav glasanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

Po isteku prednominacijskog razdoblja na stranicama Teatra.hr bit će objavljen popis od po pet najbolje plasiranih prijedloga u svakoj od kategorija nagrade, koji ujedno čine i nominacije za Teatar.hr Nagrade publike.

Od tog trenutka, pa sve do 20. studenoga u 12 sati, čitatelji mogu glasati za ponuđene kandidate u svakoj od kategorija. Svaki glasač može u svakoj kategoriji glasati samo za jednu od pet ponuđenih opcija. Sustav glasanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

Sama dodjela nagrada, 21. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture, bit će vrhunac u nizu događanja što ih u sklopu najuzbudljivijeg kazališnog tjedna u godini organizira Teatar.hr, a kojima će se 15. studenoga pridružiti i ovogodišnja Noć kazališta.

Ususret toj višednevnoj proslavi 15 godina postojanja portala Teatar.hr, više informacija o Teatar.hr Nagradi Publike potražite na njezinim službenim stranicama: http://nagrada.teatar.hr/