Odlična “Jesen” Sare Renar

sara

 Na prvi dan jeseni objavljen je EP „Jesen“ Sare Renar, a nekoliko dana kasnije uslijedila je koncertna promocija u rasprodanom Malom pogonu zagrebačke Tvornice koja je oduševila publiku i kritiku. Novim izdanjem Sara se odmaknula od klasičnog rocka i najavila mnogo više igranja s indie/electro zvukom, a sve pod budnim okom producenata Edija Cukerića (Goribor, Hladno pivo, The Bambi Molesters, Darko Rundek) i Konrada Mulvaja (Overflow, Ohnokono). Objavljene recenzije, kao i izvještaji s koncerata, potvrđuju da se Sara Renar novim autorskim pjesmama, nakon debitantskog albuma “Djeca” (2013.), nametnula kao jedno od najtalentiranijih i najzanimljivijih imena na glazbenoj sceni.
 
“EP-jem ili mini albumom sa sedam skladbi Sara Renar je potvrdila očekivanja prvijenca, a spajanje indie-trubadurske poetike s prigušenom elektronikom pokazalo se kao više no uspjela formula. Naprosto idealna za album čija je tema ‘jesenja’ melankolija.”
(Zlatko Gall/Slobodna Dalmacija)

“S EP-ijem ‘Jesen’ može se slobodno reći kako je Sara Renar na pravom putu. Puno iskusnije i inteligentnije koristi svoj vokal, drži se zadane konceptualne forme, a opet napravi tu i tamo neki izlet koji ne odskače od elektronskog ambijenta, već mu daje dimenziju akustičnog i kantautorskog.”
(Zoran Stajčić/ravnododna.com)

“Da, Sara Renar je uspjela, pobjegavši od pretencioznije, ali i zahvalnije forme albuma, iznjedriti svoje prvo (malo) remek-djelo. Ne bih je zato čak stavljao u koordinate propupale hrvatske kantautorske scene; ona je upravo izborila posve samostalnu poziciju: ti si htjela biti sama… i sada jesi.”
(Toni Matošin/soundguardian.com)
 
“Jesen je definitivno jedan od boljih mini albuma u ovoj godini.”    
(Jura/terapija.net)

“Jesen je moderna indie-folk ploča koja će se svidjeti i onima koji ne prate samo tu scenu, jer nije trendovski usmjerena, nego je vođena unutarnjim Renarinim kreativnim, često impresionističkim impulsima.”
(Zoran Tučkar/muzika.hr)

Sve navedeno razlog je više da ne propustite nastup Sare Renar na RockOff festivalu u zagrebačkoj Tvornici kulture 6. studenog.