SAD ILI NIKAD – ZADNJI SATI AUKCIJE ZA RUŽIČASTE DRESOVE

dresovi

 

Ružičasta humanitarna akcija Medveščaka i Podravke, koja je počela u Ledenoj dvorani Doma sportova 2. studenoga na utakmici Medveščaka i Amura iz Habarovska, bliži se kraju, a završit će u srijedu 12. 11. u 17:00 sati.Ova sportsko – edukativna akcija humanitarnog karaktera posebna je po tome što je zagrebački KHL Medveščak prvi puta u svojoj klupskoj povijesti promijenio boju svojeg tradicionalno plavog dresa, i to ni manje ni više nego, u ružičastu kako bi zajedno sa svojim partnerom Podravkom skrenuo pozornost na nužnost brige za vlastito zdravlje ali i nužnost da pomognemo i pružimo potporu svim oboljelima od teških bolesti. Ujedno, ovo je jedini primjer u sportskoj povijesti regionalnog sporta da jedan sportski klub u edukativne i humanitarne svrhe mijenja ono po čemu je najprepoznatljiviji, a to je boja dresa u kojemu nastupa.


Aukcija ružičastih dresova Medvjeda koja je počela 2. 11. u 17:30 sati, s prvim sekundama utakmice Medveščaka i Amura, završit će u srijedu 12. 11. u 17:00 sati, odnosno aukcija za prvi dres će završiti u 17:00, a za svaki sljedeći završit će 10 minuta kasnije kako bi kupci mogli neometano sudjelovati u što više aukcija. To znači da je ovo posljednja prilika za sve najvjernije navijače i navijačice Medveščaka, ali i sve ljude velikog srca da u preostalih tek nešto više od 24 sata dođu do originalnih i unikatnih ružičastih igračih dresova svojeg najdražeg kluba i pritom učine dobro djelo. Naime, sutra od 17h će najsretniji ponuditelji postati vlasnicima originalnih ružičastih dresova Medvjeda u kojima su odigrali spomenutu utakmicu.
Koliko im znače ružičasti Medveščakovi dresovi navijači i navijačice su pokazali iznimno aktivnim licitiranjem za sve dresove od samog početka aukcije. Naime, u licitiranju za ružičaste hokejaške dresove do sada sudjelovalo više od 350 navijačica i navijača koji su do danas ujutro licitirali više od nevjerojatnih 2500 puta što govori o popularnosti akcije, ali i već poznatoj spremnosti navijačica i navijača Medveščaka za uključivanje u humanitarne akcije te pomaganju onih kojima je pomoć potrebna. Predzadnji dan aukcije prikupljeno je preko 32 tisuće kuna za borbu protiv raka i programe Udruge ‘SVE ZA NJU!’.
Zasad je najvišu cijenu dostigao dres bivšeg vratara Medveščaka Barry Brusta – 3.525 kn, a streloviti uspon Brustov dres imao je odmah u startu te je tako u svega dva i pol sata, od početka do kraja utakmice s Amurom, već postigao cijenu od 1.210 kn. Uz Brusta, visoko kotiraju i napadači Bill Thomas i Brandon Segal. Zasada najviša ponuda iznosi 2.010 kn za svakog od njih, a slijedi ih dres Andrew Murraya sa ponudom od 1530 kuna.
Najviše ponuda, čak 166, ima baš dres kapetana Medveščaka, Andrew Murraya, koji je u manje od dva dana utrostručio cijenu svojeg dresa. Dresu Ville Leina trebalo je samo 20 sati da dosegne cifru od tisuću kuna te je jedan od ukupno 17 dresova koji su zahvaljujući licitaciji navijača prešli cifru od tisuću kuna. Kako stoji ostatak ”ružičastog” tima možete pratiti iz minute u minutu na:
https://www.aukcije.hr/prodavatelj/KHL_MEDVESCAK_ZAGREB/143035/
Licitirati se može putem interneta na www.AUKCIJE.hr, na brojeve telefona 01 65 20 739 i 01 65 866 13 ili e-mailom na info@aukcije.hr, a sve detaljne informacije i postupak kako licitirati za ružičasti dres Medvjeda možete pronaći na http://www.medvescak.com/khl/informacije-kako-licitirati-za-ruzicasti-dres-medvescaka-no1377
Sav prihod od licitacije dresova bit će doniran Udruzi ‘Sve za nju!’ u svrhu organiziranja kulinarskih radionica samopomoći koje udruga priprema zajedno s Podravkom. Podsjetimo, Medveščak i Podrava su ružičastim dresovima željeli skrenuti pažnju na važnost brige o zdravlju i na to da podrška oboljelima od raka i teških bolesti ne prestaje niti počinje s listopadom, već je potrebna svih 365 dana u godini.